時事熱話

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Jasmine-4711 發表於 19-9-18 22:35
他們周圍叫, 周圍噴漆的口號
已是司馬超之心, 路人皆知.
呀,不是, 係中文科或歷史科好的人皆知.

光復:
是由敵人手中搶回領土. 佢地當中國是敵人, 要搶番香港做領土, 不是港獨是甚麼?

革命:
用武力或兵力推翻現有政權,
另立新政府.
這不是要求民主普選
而是血腥的作反行為,
推翻現有香港政府及法治制度,
另立港獨後的新政府及新管治方法.

佢地用武力作反, 仲投訴警隊用過份武力鎮壓, 真係好笑到令人噴飯!
歷史上,有那個政府不將革命黨趕盡殺絕?
中國及香港政府已極度包容及仁慈了.
在歐美, 一早開槍了,
洗搞三個月都未搞掂?

weldrick    發表於 19-9-18 23:39
yuenwaimami    發表於 19-9-18 22:42

大宅

回覆 sunev 的帖子

遊行人士從來冇叫過港獨?太多圖片同影片啦,數不勝數。我覺得呢件事無謂自欺欺人。可能一開始搞革命的人冇想過,但是遊行過程中混入太多港獨,還有辱罵中國人是支那的傻仔。因為港獨同辱罵,大陸人和中央非常憤怒。

勇武派要仔細考慮:跟著下來,打算如何走

男爵府

coshan 發表於 19-9-18 22:13
其實黃C大多以為只是5大訴求,里面其實混左港獨攬抄分子,又有陳雲支持者,佢哋好小心的,慢慢就可以推人 ...

吾需要講明港獨先係攪港獨!!如果個賊去打劫!吾通同你講我係賊 ! 個敗家仔、 五逆仔同你講明先叫敗家仔五逆仔??
係行為同表達證明一齊!!差D吾記得你地只針着字眼、學歷、思考分析低。
就如 壽終正寢同徹回都吾明道理一樣

男爵府

JessicaSS 發表於 19-9-8 00:18
樓主 BK最愛國 呢度唔俾有其他聲音架 200萬人都當睇唔到架 照我講撐警集會多人好多囉 有成47萬人 企 ...

你們口口聲聲話愛港,但只懂和破坏香港的暴徒混在一起,將法治完全毀滅。

你們天天訴求的口號,忘記也吧!誰人犯了法,可以不承擔?

不要再做別人的棋子了。

大宅

yaoyao03 發表於 19-9-18 22:26
回覆 coshan 的帖子

我都覺得,在以前,真普選是有得傾,中央冇話唔比。宜家?如果你是中央,香港經此一戰 ...

仇共仇警意色已去到法輪功境界,仲想阿爺信任你,仲要分家產?年青人份立場新聞就泥去到大紀元級數

weldrick    發表於 19-9-18 23:40

大宅

yaoyao03 發表於 19-9-18 22:35
回覆 sunev 的帖子

遊行人士從來冇叫過港獨?太多圖片同影片啦,數不勝數。我覺得呢件事無謂自欺欺人。可 ...

仲有奶美,輝大美國旗,唱美國國歌,話零做美國狗不做支那人,你話佢地想點?你係阿爺會有幾憤怒?
勇武唔會走啦,佢哋有個代言人(自己唔企前面,尊推人去死個D)去美國聽政會話香港人和學生可以為香港而死我真心想去連登問下有幾多人真係準備好??

首頁

尾頁

跳至