論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

鄰居姐姐介紹她的親戚給我,是一個近200磅姐姐,我在掙扎要不要請她

以前我都曾經聘請鄰居姐姐的其他親戚,他們這一家人都心地善良,用心工作。

200磅姐姐看起來都很善良, 應該會好好照顧家中老人。但她的體型是我未能完全接受的地方,如何是好?

珊瑚宮

不請。
玩具萬歲!

珊瑚宮

行動一定慢。咁肥可能好爛食。喜睡及多数懶及多病香港地好食好住。好快变250磅
玩具萬歲!

大宅

不請,行動不靈活。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

千其唔好要。 行動慢過黃油蟹, 分分鐘中風要養佢成世。

你鄰居工人揾D咁野比你嘆。

珊瑚宮

亞印亞菲。初次出國打工的。好瘦
来到香港。好食住又歎冷氣。好快100磅变120磅。有D再遲D百五六七磅
玩具萬歲!

子爵府

No
又怕佢有病又怕佢大食
連傢損耗都會快啲

公爵府

lily-of-valley 發表於 19-9-8 13:13
千其唔好要。 行動慢過黃油蟹, 分分鐘中風要養佢成世。

你鄰居工人揾D咁野比你嘆。 ...

之前鄰居工人話介紹工人俾我,個工人柔絲氣弱面青口唇白,一睇就知有問題。

唔好信工人介紹工人,自己熟人就可以考慮。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

唔好了, 怕佢無力照顧老人.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

OKC 發表於 19-9-8 14:02
之前鄰居工人話介紹工人俾我,個工人柔絲氣弱面青口唇白,一睇就知有問題。

唔好信工人介紹 ...
嘩, 氣弱柔絲, 面青口唇白, 好得人驚。 無要呀?

伯爵府

唔要。佢唔靠介紹出面應該都好難搵工,因為冇咩人會請個咁肥嘅工人。不如直接同鄰居講唔啱,有冇其他親戚介紹好過

別墅

謝謝大家意見,已跟鄰居姐姐說明,她會再幫我找其他人選。

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

回覆樓主:

好多病

別墅

回覆 funbi0816 的帖子

無話唔得, 香港地方細, 先要有無地方容下佢..

別墅

鄰居姐姐今日介紹了另一個給我

侯爵府

momsusan 發表於 19-9-8 10:51
鄰居姐姐介紹她的親戚給我,是一個近200磅姐姐,我在掙扎要不要請她。

以前我都曾經聘請鄰居姐姐的其他親 ...

我曾經請過一個85kg嘅菲傭,其間發生左好多事最後我送佢返agent度,佢日日話暈話攰切到手最後扮暈瞓喺地下,我一話call白車佢即刻彈起身話冇事,只係太攰瞓著左 ,只係做左5日我決定送走佢

我認為太肥嘅人自我控制能力比較差同埋容易疲倦,你要考慮清楚

大宅

200磅都要考慮?
裝睡的人喚不醒, 裝聾的人聽不聞

公爵府

lily-of-valley 發表於 19-9-8 14:25
嘩, 氣弱柔絲, 面青口唇白, 好得人驚。 無要呀?

係呀,講野都無力咁,梗係唔要。

象牙宮

第一
OKC 發表於 19-9-10 18:08
係呀,講野都無力咁,梗係唔要。
又咁大整古, 介紹件咁野比你。
工人差, 肥瘦我都遇過。 你知我件肥廢人, 睇相唔係咁肥架, skype, 黑孖孖矇查查, 淨見個頭。 原來胸同腰一樣呎吋, 個pet pet50吋。 行路都行唔郁。 成隻慢爪蟹就死咁。 但放假出街就好爽手, 放完假返來, 嘩, 比人虐待強奸完咁, 披頭散髮, gut吓gut吓, 第二日就dizzy, doctor said 冇事。

肥人請唔過。

公爵府

lily-of-valley 發表於 19-9-10 18:41
第一又咁大整古, 介紹件咁野比你。
工人差, 肥瘦我都遇過。 你知我件肥廢人, 睇相唔係咁肥架, skype, ...

我唔係歧視肥人,但大部分工人係肥都懶兼大食。

首頁

尾頁

跳至