論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

OKC 發表於 19-9-10 18:49
我唔係歧視肥人,但大部分工人係肥都懶兼大食。
肥人有D好叻嘅, 代表以前波叔梁醒波。

但佢地不是中國人, 成國人無分肥瘦, 都咁hea. 印又係。

但瘦一樣好大食, 大食bun vicky, 约4呎9, 瘦過馬騮乾, 一日可食3磅共5舊雞扒。買5舊比佢以為可食3幾日, 點知佢lunch I eat 2, dinner I eat 3, finish.

叫佢切4個大potato, 4 big tomato, 8 little cumcumber, 8 little carrot, 6 egg, 應該有一大盆, 但得半盆, 原來佢一路切一路食, 食咗一半。 但又食得落飯, 但飯食一碗, 食餸多, 我無分比佢, 另外買比佢。 好巴閉架, 2斤菜, 掉晒D老葉, 淨食靚嘅。雞,豬,肥牛,鱼柳,我買比佢。 佢自己煑佢的, 我D野唔使工人煮。

男爵府

Of course NOT

公爵府

肯定不請,唔係歧視,而係肥真係唔想郁,郁下都一身汗,所以會懶啲,又可能有鼻鼾,大汗味。

禁止訪問

男爵府

唔要

大宅

回覆 momsusan 的帖子

我曾經請咗一個話自己75公斤,一旦嚟到變咗85公斤嘅姐姐。佢一時話心跳,一時話血壓高,一時又話頭暈。帶佢睇醫生但佢唔食醫生開嘅藥。結果一個月就送走佢。

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

200 lbs 太肥了, 唔考慮
主 賜 平 安

象牙宮

momsusan 發表於 19-9-8 10:51
鄰居姐姐介紹她的親戚給我,是一個近200磅姐姐,我在掙扎要不要請她。

以前我都曾經聘請鄰居姐姐的其他親 ...

肥还是高大?

100磅, 多高?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

鄰居姐姐介紹她的親戚給我,是一個近200磅姐姐,我在掙扎要不要請她。

唔會

大宅

以我經驗,咁肥一般都係懶啲

公爵府

不要請!可能比較大食同懶

男爵府

太肥會驚佢踎唔到

子爵府

畀面勳章

請過一個五尺一, 百七磅, 由朝食到晚,我返工佢响我廚房又煎又炸,一星期抈一枝油,最後連渠都塞埋,通出嚟係一團油,佢一個食得多過我+兩個小五小六細路

大汗,動作慢

珊瑚宮

吾爛食何來咁肥
玩具萬歲!

子爵府

回覆樓主:

唔請。健康存在好大風險

首頁

尾頁

跳至