時政擂台

跳至

首頁
23456...13

尾頁

男爵府

香港除左地產增值快,投資股票容易之外,真係無咩好得過其他城市,你阿爺都係咁諗,唔係佢老婆都渣特區護照唔渣美國護照啦
利申:支持祖國 反對移民

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

tester5 發表於 19-9-9 06:43
仲有,人民受信用系統監察,社會好安全。
但有幾千萬人不容許買火車票、飛機票,真係好自由。
...

反社會不守規律 ,被社會懲罰 ,是合理不過的~

對你們這些暴徒黃屍,當然是不歡迎吧~

對我這些奉公守法的市民來說,完全是沒有問題的~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

Mimi_Ma 發表於 19-9-9 07:06
我已約埋四隻腳去大灣區-中山, 留番間屋收租做生活費或比仔女住, 減輕生活壓力。(emoji)
...

我都想,中山樓價貴咗好多,同香港差唔遠,我都係留番喺香港。放假上去行吓就好

大宅

大力大力 發表於 19-9-9 07:05
溫哥華只有六七月天氣是最好,冬天 日長夜短又非常凍, 除了上班每天只能在家,我妹外家全在溫哥華,他兩 ...

我同老公喺以前外國讀書生活, 覺得ok.
悶唔悶睇個人. 我喺外國未悶過.

大宅

mugtaitai 發表於 19-9-8 23:38
溫哥華冬天長年陰冷多雨,天氣不可能好過香港吧?不能只看春夏哦

移居外地都可以去旅行ga ma.
邊度天氣好咪去度假一兩個月lor

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

tester5 發表於 19-9-9 06:43
仲有,人民受信用系統監察,社會好安全。
但有幾千萬人不容許買火車票、飛機票,真係好自由。
...

咁梗係唔夠hk自由喇! 坐地鐵郁下, 兩蚊都唔駛! 真free!
放下自在

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

koalachan2002 發表於 19-9-8 21:02
台灣-人工低
馬來西亞-排華
泰國-政局動盪

個個地方都有好壞處,咁香港樓價高呢。你又唔講。

男爵府

mugtaitai 發表於 19-9-9 06:38
香港夏天嘅濕熱真係驚心動魄,但冬天其實 ok 嘅,算溫和,理想當然係春夏就北美,秋冬就東南亞,兩邊走,唔 ...

冇錯,我都係咁諗,根始終係香港,老左最緊要身體健康,可以呢度住下果度住下,點解一定要移民?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Mimi_Ma 發表於 19-9-9 07:06
我已約埋四隻腳去大灣區-中山, 留番間屋收租做生活費或比仔女住, 減輕生活壓力。(emoji)
...

有伴真係最好, 去到再識多些朋友~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

大力大力 發表於 19-9-9 07:08

如果有人違反法律,可以直接拘捕,請依法治國。
中國唔係以「陽光法律」為榮嗎?一個咁完善完美的法律制度。

但請不要用這些「未犯法、但知佢將來會犯法,所以先懲處佢」既手法、去箝制人民思想及行為,去穩固自己既政權。咁只更顯得自己「昏庸詭詐」。

bopomofo2405    發表於 19-9-11 22:43
jeanerin    發表於 19-9-11 12:28

子爵府

醒目開學勳章

cpy0112 發表於 19-9-9 07:10
我都想,中山樓價貴咗好多,同香港差唔遠,我都係留番喺香港。放假上去行吓就好
...

中山樓價升極都係香港十份一。 不過我間退休屋係早幾年買。 , 個時係五百幾一尺, 香港已經過萬。而且環境真的唔錯, 綠化又好, 重要係中山講廣東話。

子爵府

醒目開學勳章

大力大力 發表於 19-9-9 08:16
有伴真係最好, 去到再識多些朋友~

已有準備或已搬上中山群組朋友, 到時再約飲茶, 仲可組團自駕旅遊。

公爵府

etcwendy 發表於 19-9-9 00:22
其它地方我吾清楚, 但春夏黎講, 香港天氣真係SURE WIN架, 好似今日咁又濕又焗又熱, 猶如置身焗爐一樣, 吾 ...

伯爵府

我老公十年前由加拿大黎香港
佢話住正佢抑鬱
屋又細 人由多 好壓抑

所以佢話點都要返加拿大
我話自己由細到大住香港都好辛苦 何況你

公爵府

koalachan2002 發表於 19-9-8 21:02
台灣-人工低
馬來西亞-排華
泰國-政局動盪

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190904/mobile/bkn-20190904152241748-0904_00822_001.html

客觀D
起碼有三十幾個城市好過HK

有被動收入,不要揾食
其實好多地方都唔錯

冇乜$
要揾食
就自我催眠,全也界香港最好囉

bopomofo2405    發表於 19-9-11 22:44

大宅

Mimi_Ma 發表於 19-9-9 08:57
中山樓價升極都係香港十份一。 不過我間退休屋係早幾年買。 , 個時係五百幾一尺, 香港已經過萬 ...

係咩!我聽人講,冇FC 過

伯爵府

greetings 發表於 19-9-8 21:55
有城管
有陽光屍法

仲有安全食品,優質飲用水……

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大力大力 發表於 19-9-9 07:08

無錯無錯.....你冇做錯野冇行差踏錯幾多cctv都唔怕...

係d低能仔以為智能燈柱有走去破壞

男爵府

畀面勳章

高達紅色 發表於 19-9-9 07:07
香港除左地產增值快,投資股票容易之外,真係無咩好得過其他城市,你阿爺都係咁諗,唔係佢老婆都渣特區護照 ...

佢老婆唔係揸外國護照,你Fact check下先

子爵府

醒目開學勳章

cpy0112 發表於 19-9-9 09:29
係咩!我聽人講,冇FC 過

咩叫FC?

首頁
23456...13

尾頁

跳至