夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

john814hk 發表於 19-9-9 23:26
我睇法係兩者都無好下場
專一 被動地等待傷害降臨
出軌 往後遇上的都係同一類

所以呢而家就唯有對細路好啲對自己好啲,男人呢家嘢, 隨緣啦

男爵府

好媽媽勳章

安安18 發表於 19-9-8 23:05
男人梗係想當冇嘢喇, 但做過嘅嘢女人點會唔記住呀, 我而家覺得佢越嚟越煩, 佢唔返嚟我個人就好平靜,佢 ...

如果係咁,早日離婚對大家同對小朋友都好

別墅

unicath 發表於 19-9-9 23:45
如果係咁,早日離婚對大家同對小朋友都好

我知,但要等细路大D 先得嫁,而家仲有好多野未搞掂,又好難同小朋友 解釋

大宅

PTMCYS 發表於 19-9-8 23:53
請問妳指專一的年期有幾耐呢? 是否只有死左既男人才能答妳依個問題呢? 我識太太19年, 結左17年婚, 有小朋 ...

世上已好難再有你這種絕種既男人,戥你地開心,幸福快樂

子爵府

anna59 發表於 19-9-9 22:53
回覆 luppy 的帖子

咁你結果怎樣?

等死....
我吾會留人,鐘意個人你就去。人生糸你自己,你自己去選擇。我有你冇理都糸甘生活。
我只糸話吾好害人,因你一個而害了雙方。

侯爵府

安安18 發表於 19-9-8 23:28
冇錯我要搵返我自己, 做返我自己想做嘅嘢, 希望得啦

加油,支持

子爵府

minna456 發表於 19-9-10 00:08
世上已好難再有你這種絕種既男人,戥你地開心,幸福快樂

其實我都唔知能否跟太太走到尾, 人有好多變數, 失業/健康/性情大變等, 只能每天盡力做好自己.

我有時會諗, 如果這刻要離開, 那些會最不捨得, 當然有很多人, 事, 物. 但重點原來我已珍惜每一天, 無論對家人, 工作, 同事, 朋友, 只會說句無憾人生. 當你珍惜每一天, 你會懂怎樣做的.

婚姻不可建立於惡過對方, 可憐對方等的基礎上, 對我而言, 我會睇我需要什麼, 對方值不值得我這樣對待....

子爵府

安安18 發表於 19-9-9 08:11
男人嚟講好難講呀, 當初我都係見我老公個樣擔屎唔偷食, 就算我唔係幾鍾意佢都揀咗佢, 結果出嚟都係一樣 ...

"擔屎唔偷食" --> 請問係咩樣? 我都係寧願走去擔屎, 都唔想走去偷食的人來, 唔知個額頭會否有個"X" 字係到架 自己睇唔到....

別墅

男人梗係想當冇嘢喇, 但做過嘅嘢女人點會唔記住呀, 我而家覺得佢越嚟越煩, 佢唔返嚟我個人就好平靜,佢 ...

男人出完軌,俾老婆原諒左當無事發生,佢仲話呢件事過左去,我地要向前看,聽到呢句說話,我個心都頂頂聲!佢當無事緊係易,依家做錯事嗰個係佢嘛!依家仲成日問我愛唔愛佢,佢問嘅時候咪機械式答愛佢囉!你話係咪想死!我內心緊係知道,我愛我仔女所以先留低,唔係因為愛佢囉!

靜落黎時我就最辛苦,成個腦出現曬佢同條女啲畫面,之後咪又忍唔住喊左出黎,呢種情況差不多一至兩日就會發生,真係幾辛苦,成日驚自己有情緒病,會影響到照顧小朋友。

別墅

大人嘅事千萬唔好發洩落小朋友度,佢地係無辜。
應該發洩落c6度,要佢洗多啲錢,用曬佢啲時間,睇佢仲有無時間溝女,仲有無錢花喺其他女人身上喇!

在此,希望全世界嘅男人真係要對自己另一半好點,基本上你地出完軌係會影響到好多人往後嘅價值觀,你想人愛錫你,唔係要出去揾,自己已經擁有嘅又唔珍惜,得到刺激嘅後果係會改變你自己原本所擁有嘅野,就算另一半話原諒你,一定唔會變返以前咁,所謂嘅一齊向前看,個心已經唔會再喺你度囉!內心嗰條刺,永不磨滅嘅!

禁止訪問

複式洋房

Babypru168 發表於 19-9-10 14:21
男人出完軌,俾老婆原諒左當無事發生,佢仲話呢件事過左去,我地要向前看,聽到呢句說話,我個心都頂頂聲 ...

你放輕鬆自己做下運動,睇多點笑劇,會有幫助

珍珠宮

Athena_Black 發表於 19-9-10 14:39
係,我有個朋友(男仔)同老婆拍拖 over 7 年,然後結婚,生埋小朋友
幾年前,聽佢講有個女仔自動埋 ...

個男人憑乜咁吸引女仔主動埋身?

唉…有時諗,生小朋友係可以令家庭有凝聚力多啲,但。。。唔想被視為工具,令個男人唔走。

別墅

迷人pinklady 發表於 19-9-10 22:59
個男人憑乜咁吸引女仔主動埋身?

唉…有時諗,生小朋友係可以令家庭有凝聚力多啲,但。。。唔想 ...

但係當感情淡左 ,小朋友就係一個好大問題囉, 都要顧下小朋友嘅感受

大宅

回覆樓主:

我係過來人,結婚16年,c6偷食冇數,比我發現既都4次,唔同女人,貪新鮮,賤男極品,最近一次,佢唔肯離婚,迫我要繼續一齊,每一次佢都喊晒口,我都聽到麻木左,都係為左個仔,我冇得唔留抵,可能有一日佢識到個好鍾意既,先會肯放我走

別墅

Athena_Black 發表於 19-9-10 14:39
係,我有個朋友(男仔)同老婆拍拖 over 7 年,然後結婚,生埋小朋友
幾年前,聽佢講有個女仔自動埋 ...

真係好唔明啲男人無論好醜都有人之動獻身, 感情淡左唔再愛對方 , 但為咗細路以唔離婚我明白, 咁大家講明而出邊有另外一半 又唔怪得佢, 最緊要大家兩公婆講清講楚

別墅

=Susan= 發表於 19-9-10 23:22
我係過來人,結婚16年,c6偷食冇數,比我發現既都4次,唔同女人,貪新鮮,賤男極品,最近一次,佢唔肯離婚 ...

我相信佢一定會繼續出去玩囉, 咁樣綁住你對你好唔公平, , 你可以自己申請單方面離緍㗎, 不過都係嗰句為細路就 好難講

大宅

安安18 發表於 19-9-10 23:28
我相信佢一定會繼續出去玩囉, 咁樣綁住你對你好唔公平, , 你可以自己申請單方面離緍㗎, 不過都係嗰句 ...

我勁想離婚,但去到嗰步,佢用百搬留難我,我都唔明點解啲男人又要玩,又唔比個老婆走

別墅

=Susan= 發表於 19-9-10 23:50
我勁想離婚,但去到嗰步,佢用百搬留難我,我都唔明點解啲男人又要玩,又唔比個老婆走
...

可能怕親戚朋友知, 樣衰嗎

別墅

喜鵲 發表於 19-9-10 22:46
你放輕鬆自己做下運動,睇多點笑劇,會有幫助

已經做緊,盡量吧!
始終會一世記住佢做過嘅呢樣野!好大陰影!

首頁

尾頁

跳至