夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Archung106 發表於 19-9-9 23:15
我上面講個case,個男人仲要已退休冇工作,個老婆工作養家,個男人咪一樣要出軌
啲男人要出軌唔 ...

點解啲男人要咁樣唔鍾意大可以離婚,點解仲要養多頭家

大宅

xsmama 發表於 19-9-10 00:24
點解啲男人要咁樣唔鍾意大可以離婚,點解仲要養多頭家

唔係我朋友個case,係我講另一個case
好多男人都係咁,習慣咗個comfort zone唔想有大改變,而且好多牽連唔係話想離就離,而且男人出軌時唔會預自己會被爆,得風流時且風流
東窗事發咪求原諒又誓神劈願話只係時貪新鮮,自己唔會再犯

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Archung106 發表於 19-9-10 00:32
唔係我朋友個case,係我講另一個case
好多男人都係咁,習慣咗個comfort zone唔想有大改變,而且好多牽連唔 ...

唔知點解....我覺得我老豆唔係會跪低求原諒既人

複式洋房

yau2012 發表於 19-9-9 13:37
你父母本身關係好嗎? 如果已經6x歲, 會唔會你媽媽其實已經知知地但唔出聲呢? ...

你不如話你自己搞生意叫老豆羅錢啦,買車買樓咩都好,

大宅

xsmama 發表於 19-9-10 00:51
唔知點解....我覺得我老豆唔係會跪低求原諒既人

如果唔會咁,最壞打算就係會離婚
所以你地行動前真係要搜好證,商量詳細

禁止訪問

珍珠宮

回覆 xsmama 的帖子

我相信你老豆唔會離婚,佢點會放棄咁多野

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

KellyMo 發表於 19-9-10 01:01
你不如話你自己搞生意叫老豆羅錢啦,買車買樓咩都好,

問佢拎錢做生意已經試過,買樓又已經俾左,所以無乜野可以郁到佢大舊錢,除非我搬屋

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

anna59 發表於 19-9-10 05:42

我相信你老豆唔會離婚,佢點會放棄咁多野

但我又覺得佢唔會放棄條8婆同埋如果佢又黎發誓又認錯咁,我地都好難再知道佢地有無來往.....

珍珠宮

你老豆兩個都想要, 老婆又要, 小三又要, 男人個心可以同時間鍾意好多個女人, 佢同小三既心態可能一樣, 對方既另一半都唔知, 怕乜野喎, 有乜所謂喎! 佢地唔會唸兩個有家室, 有仔女仲要仔女咁大既人拍拖系一件好核突既事, 同埋佢地根本都無道德底線啦

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

anna59 發表於 19-9-10 08:44

你老豆兩個都想要, 老婆又要, 小三又要, 男人個心可以同時間鍾意好多個女人, 佢同小三 ...

左擁右抱?
試問有邊個大婆可以接受到?
不過我曾經識個朋友真係大婆二奶一齊食飯...我真係接受唔到

珍珠宮

系呀, 兩個都要, 但男人又唔容許個老婆識第二個, 所以, 男人系極度自私既動物.你講果個朋友, 點解接受到?

侯爵府

回覆樓主:

我會繼續偷睇佢電話,要起個女人底先,同埋影低所有證據。直至知道晒佢地既始末後,就同老豆攤牌,問佢想點,不過預左男人玩女人常用對答,實話會斷,或者話同媽媽冇晒感情,10成咁講,聽完唔會當真,叫佢小講廢話。純粹比佢知仔女已經知道左佢d衰野,同警告佢,如果令媽媽受傷害,呢世都冇父女做。
之後我對佢既態度會好冷漠,只會做表面野,以後唔會叫佢一聲爸爸。
至於話唔話比媽媽知,或者媽媽一早已聞到味。睇番情況,岩時機都會選擇講,會努力陪媽媽走出傷痛。我接受唔到已經變左心既爸爸,諗下佢一直講無數大話欺騙自己家人,呢d人要黎做乜,我會趕佢走。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

anna59 發表於 19-9-10 13:09

系呀, 兩個都要, 但男人又唔容許個老婆識第二個, 所以, 男人系極度自私既動物.你講果 ...

可能覺得上一輩既野,只要自己阿媽接受到,佢地做囝囡都可能會接受到

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

華妹妹 發表於 19-9-10 13:12
我會繼續偷睇佢電話,要起個女人底先,同埋影低所有證據。直至知道晒佢地既始末後,就同老豆攤牌,問佢想點 ...

其實好難拎到佢電話,一來佢set左密碼,二來佢返黎返得少,一星期一至兩日,有時仲兩星期看返黎一至兩日,果日咁岩我上去食飯,又咁岩佢叫我幫佢裝apps我先有大好機會睇佢微訊

其實我地屋企經濟支柱係我老豆,我媽又無做野,我又有自己一頭家,我諗梗如果真係反面,我媽會唔會因為錢而屈服?

珍珠宮

系喎, 以前聽亞媽講好多男人有兩頭住家, 大婆小三都知道大家既存在

大宅

其實你媽媽係咪都係已經6+歲 不如 勸下佢 唔好再做一隻牛,好好享受人生,同你爸爸去下旅行洗下錢吧啦!千祈唔好講畀你媽媽聽呀!以佢咁嘅性格,就算知道咗就只有傷心同無奈,因為根本你哋就冇嘢可以做!千祈唔好諗住挑戰人性 !

侯爵府

xsmama 發表於 19-9-10 13:24

其實好難拎到佢電話,一來佢set左密碼,二來佢返黎返得少, ...

你媽咪既情況,又唔喺咁悲觀嘅,哩個世界冇話冇左邊個唔得。咁就要睇下你媽咪有幾硬淨啦。出番嚟做嘢,再唔係攞綜緩。好過受個老公氣,同埋其實就算做仔女唔講,件事都遲早穿。個女人點會一直唔出聲,大陸女人為咩係人都知,唔通為真愛咩!所以我係唔會做被動既角色。其實我c6果邊都有老野又係臨老入花叢,又係b6g,佢老婆都唔想離開。全部仔女新抱都叫佢飛左件垃圾,仲全力支持佢,最後佢鼓起勇氣離婚,出番黎做野,而家不知幾開心,全部仔女都錫晒佢。
最近知道個隻b6g離開左個賤佬,cap夠錢仲唔走咩,男人真on居,不過或許佢當係一場交易,哩場交易就賠上咗一頭家。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

yau2012 發表於 19-9-10 13:37
其實你媽媽係咪都係已經6+歲 不如 勸下佢 唔好再做一隻牛,好好享受人生,同你爸爸去下旅行洗下錢吧啦!千祈唔 ...

我媽5x歲,我媽咪唔鐘意同我爸去旅行,因為我爸好怕熱,行街佢又無興趣,買野佢又無興趣,成日要有冷氣同埋佢成日話自己好忙,本身中秋佢都話好忙,我話:上面放晒假你有咩咁忙?

所以去旅行佢地一年都會有一次既,就係新年我地一家人去囉

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

華妹妹 發表於 19-9-10 13:54
你媽咪既情況,又唔喺咁悲觀嘅,哩個世界冇話冇左邊個唔得。咁就要睇下你媽咪有幾硬淨啦。出番嚟做嘢,再 ...

咁個老野有無後悔?有無搵番個大婆?

首頁

尾頁

跳至