夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我真係唔知點同阿媽講....

背景:我老豆上左去大陸幾十年做野,佢隔一至兩星期就返黎香港兩至三日,我妹最近發現有個微訊成日發信息俾佢,同埋佢成日叫我妹幫佢買護膚品,一買就買成二三千蚊,我老豆就話幫大陸啲人買,會賺番佢地錢。

琴日我老豆叫我幫佢裝個apps,我就襯機會睇埋佢個微訊,一睇就見到果個女人叫我老豆做老公我一路係咁睇,發現果個女人都有老公有個囡,而我發現我老豆同佢都一齊左一段時間

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

講番我媽咪先,我媽咪無做野,主要係在家幫我老豆處理工作上既問題,所以我老豆工作上既野都要靠我媽幫佢搞,我而家心情好想踢爆我老豆包二奶,但我又唔想我阿媽知道左個事實我唔知佢會唔會承受到,我阿媽份人都比較悲觀,我驚佢知道左,個家唔知會發生咩事

我而家下一步應該點做好

子爵府

xsmama 發表於 19-9-9 09:38
講番我媽咪先,我媽咪無做野,主要係在家幫我老豆處理工作上既問題,所以我老豆工作上既野都要靠我媽幫佢搞 ...

兩姊妹約埋阿爸出嚟傾

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

nikfan 發表於 19-9-9 09:59
兩姊妹約埋阿爸出嚟傾

我都有咁諗過,但琴日我唔記得cap得佢啲罪證,要等佢下一次返黎先郁得手

但我又好驚同佢攤牌時,佢揀果條女人都唔揀我阿媽咁係未證明頭家好快會散

男爵府

唔好踢爆你阿爸呢件事。

首先你阿爸有無物業,是否已經過你媽媽名,錢係咪你媽媽揸手?

如果對方知你阿爸係做生意,有機會係看上了錢或物業。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Belavizio 發表於 19-9-9 10:11
唔好踢爆你阿爸呢件事。

首先你阿爸有無物業,是否已經過你媽媽名,錢係咪你媽媽揸手?

佢喺大陸無物業(據我所知),而我現在住梗層樓就係我同我媽咪名的

我老豆啲錢大部份放晒喺大陸戶口,得好少在我媽戶口我媽成日話唔貪佢啲錢而家咪就係拎晒去養個二奶囉.....

大宅

xsmama 發表於 19-9-9 10:14
佢喺大陸無物業(據我所知),而我現在住梗層樓就係我同我媽咪名的

我老豆啲錢大部份放晒喺大陸戶口,得 ...

咁就得啦?我想你2姐妹都吾細有工作?部署好就鬧爆佢叫佢不用再回來換門鎖係咁?睇佢點取捨賤人!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

stella^^ 發表於 19-9-9 10:25
咁就得啦?我想你2姐妹都吾細有工作?部署好就鬧爆佢叫佢不用再回來換門鎖係咁?睇佢點取捨賤人!
...

但我媽唔係同我住,我媽同我妹同老豆一齊住公屋,公屋戶主係我老豆

我係擔心我媽咪接受唔到,因為上年我公公婆婆走左...我媽咪已經極度傷心,而家有個舅父又喺醫院,我好驚想俾佢知道多一樣野唔知佢會點但我諗起我老豆上面搞完又落黎對住我地,我就覺得呢個人好嘔心

大宅

回覆樓主:

我深切明白到你心情……你媽咪性格係點?除咗悲觀,會唔會好易激動或易諗埋一邊先?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Archung106 發表於 19-9-9 11:29
我深切明白到你心情……你媽咪性格係點?除咗悲觀,會唔會好易激動或易諗埋一邊先?
...

會~成日都好多疑,少少事已經會諗到好多野

大宅

xsmama 發表於 19-9-9 11:31
會~成日都好多疑,少少事已經會諗到好多野

我勸你先諗清楚部署好先行動,否則一爆咗就冇得救,好彩你阿媽唔係火爆,否則就六國大封相 我朋友屋企又係咁,佢阿媽知道後變抑鬱症,我唔係鼓勵你唔講,比著我都會沉唔住氣,但你地兩姐妹真係要從長計議,同分析返有咩情況會發生,諗下自己到時要點樣面對。

公爵府

牛年勳章

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Archung106 發表於 19-9-9 11:37
我勸你先諗清楚部署好先行動,否則一爆咗就冇得救,好彩你阿媽唔係火爆,否則就六國大封相 我面 ...

所以我真係唔知點做好我唔想睇住我媽咁樣俾佢利用,但我又唔想屋企出現家變而家首先我要搜集晒佢啲微訊紀錄先,下一步真係唔知做咩好

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

xsmama 發表於 19-9-9 09:38
講番我媽咪先,我媽咪無做野,主要係在家幫我老豆處理工作上既問題,所以我老豆工作上既野都要靠我媽幫佢搞 ...
你老豆幾大?同經濟如何?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

20150618bb 發表於 19-9-9 12:16
你老豆幾大?同經濟如何?

6x歲,大把錢,所以就鳩痕

大宅

xsmama 發表於 19-9-9 12:00
所以我真係唔知點做好我唔想睇住我媽咁樣俾佢利用,但我又唔想屋企出現家變而家首先我要搜 ...

你老豆咩性格先?真係要摸清佢地性格先諗到下一步點做

珍珠宮

大把錢仍然住公屋? 唔好踢爆佢住, 踢爆大家攬炒, 你想唔想? 父母既感情, 其實系佢地之間既事, 應該比佢地自己解決, 約老豆出黎傾吓, 了解吓, 可能你父母既感情好早出現問題而你同妹妹唔知, 特別系結左婚咁耐添, 其實, 面對呢D問題, 仔女根本好無助, 亦幫唔到D乜野

男爵府

回覆 xsmama 的帖子

可唔可以搵個藉口, CAP哂你老豆D錢先? 例如買樓比首期

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

xsmama 發表於 19-9-9 12:17
6x歲,大把錢,所以就鳩痕
消費唔高,咪由得佢,多的提點佢小心,甘就同佢保持関係[會知道佢多的野],有個朋友父親佢的仔女反對佢,最後咪散左個家庭

大宅

你父母本身關係好嗎? 如果已經6x歲, 會唔會你媽媽其實已經知知地但唔出聲呢?

首頁
12345...7

尾頁

跳至