美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

岩岩首爾去完旅行,已經冇用韓牌粉底多年(轉用RMK),去到都忍唔到手買少少。因為平時在office 同事開冷氣開大風15度,坐係度未到lunch皮膚乾到甩皮甩粉,所以試下較潤的韓牌。

本身皮膚偏黃冇光澤多凹凸洞

VDL lumilayer 好薄易推,珍珠閃閃調色搵亮,面色會好左,唔係死白,也不會油光滿面,韓妞白到發光就係用佢。用左之後冇話多左粒粒。

Espoir 之前買落,厚身比較(emoji),一直在冷宮,夏天唔岩,或者留返冬天用。

VDL下次會回購,Espoir就不了。

留意以上都冇防曬。

(純個人分享,不喜勿插)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

Cushion以前只要雪花秀,真係一流,今次都回購!另試了hera和laneige. Hera 黑金網上comment 好好加全智賢代言,忍唔到手買一盒試下。另laneige 明洞街頭買,買了pore control 比較清爽。。

上完cushion一定掃返碎粉先出門,lunch如果係office 有冷我直接用cushion補妝。如果要出街我就粉餅。

依家用laneige,夏天用唔錯,冇爆瘡 ,白淨左(岩我本身皮膚黃冇光澤)。好想開埋hera 用,遲啲再share.

(以上只是個人分享,不喜勿插)

子爵府

上妝前我都會敷個快補水mask 10分鐘,
Mediheal, Dr Jart, Jayjun算性價比高,
去開首爾可入貨

子爵府

用緊CLIO的NUDISM氣墊,好透薄,唔錯

8-)

珍珠宮

回覆樓主:

cushion 只用TROIAREUKE, 薄, 貼, 水份重, 50度防曬。
呢個隻牌子標標越用皮膚越好

子爵府

二小姐 發表於 19-9-9 10:48
用緊CLIO的NUDISM氣墊,好透薄,唔錯

謝謝分享!下次可以試試

子爵府

cbeyond 發表於 19-9-9 10:57
cushion 只用TROIAREUKE, 薄, 貼, 水份重, 50度防曬。
呢個隻牌子標標越用皮膚越好
...

未聽過呢個牌子,邊度買?

珍珠宮

南丁媽咪 發表於 19-9-9 11:00
未聽過呢個牌子,邊度買?

韓國明洞, 弘大有店
香港有代理, 水價店都有幾間賣緊

子爵府

大宅

2019新春慶豚圓

南丁媽咪 發表於 19-9-9 10:12
Cushion以前只要雪花秀,真係一流,今次都回購!另試了hera和laneige. Hera 黑金網上comment 好好加全智賢 ...

有冇用過Age20?唔知好唔好用

別墅

myki 發表於 19-9-9 13:18

個陣去韓國有幫朋友買,佢話好用,我自己就未試過

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

南丁媽咪 發表於 19-9-9 10:03
岩岩首爾去完旅行,已經冇用韓牌粉底多年(轉用RMK),去到都忍唔到手買少少。因為平時在office 同事開冷氣開 ...

VDL foundation 很好,不過我上次買錯顏色,要溝其他粉底液,請問韓國賣多少 $?

VDL 有隻primer 都好好,用完皮膚好似韓劇女主角甘光澤,不要一定要溝粉底液用

子爵府

華華子 發表於 19-9-9 13:49
VDL foundation 很好,不過我上次買錯顏色,要溝其他粉底液,請問韓國賣多少 $?

VDL 有隻primer 都好好, ...

我冇買VDL Foundation,只買了呢支primer,真係提亮好多

子爵府

myki 發表於 19-9-9 13:18

冇呀。太多牌子花多眼亂
暫時雪花秀係至愛

別墅

回覆 南丁媽咪 的帖子

Espoir個樣幾得意喎,不過我就冇用過啦

子爵府

Kokomanman 發表於 19-9-9 17:31
回覆 南丁媽咪 的帖子

Espoir個樣幾得意喎,不過我就冇用過啦

吱出黎係透明有閃閃咁...(太耐冇用,好似係)

比較潤和平笠,乾性皮膚岩啲

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

南丁媽咪 發表於 19-9-9 16:15
我冇買VDL Foundation,只買了呢支primer,真係提亮好多

呢支仲正呀,用完皮膚好光澤,不過不要貪心,用少少就夠

別墅

有邊隻岩乾性皮膚同遮瑕度高?

大宅

華華子 發表於 19-9-9 19:34
呢支仲正呀,用完皮膚好光澤,不過不要貪心,用少少就夠

...

我都係剛買咗呢支呀。。你有無溝粉底用?我用完再用粉底,哈知係咪支粉底係霧面感,所以我又唔覺用完皮膚好有光澤咁,係咪要配返支唔係霧面感既粉底會好d thx

子爵府

金金人 發表於 19-9-9 21:46
我都係剛買咗呢支呀。。你有無溝粉底用?我用完再用粉底,哈知係咪支粉底係霧面感,所以我又唔覺用完皮膚 ...

係呀,我係溝粉底液呀,不過我個支不是霧面~如果你個支係霧面,甘你可以吱多少少 primer~

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊