想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次IVF選王家瑋,7粒胚胎全部無成功。現在開始休息,中醫調理➕針灸➕supplement 。 但係跟住再開針,去邊度好呢?唔想去台灣,因為實在要飛來飛去太多次,我有免疫問題,多囊。如果台灣,心儀愛群。香港就寶德。

大宅

Cmy8372 發表於 19-9-9 11:23
第一次IVF選王家瑋,7粒胚胎全部無成功。現在開始休息,中醫調理➕針灸➕supplement 。 但係跟住再開針,去 ...

香港係唔信免疫呢個學說。如果免疫出名要搵愛群翁紹評。

如果你無免疫問題就話香港做都得。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

第一次IVF選王家瑋,7粒胚胎全部無成功。現在開始休息,中醫調理➕針灸➕supplement 。 但係跟住再開針,去 ...

要睇下個人有無經濟考慮。

如果高昂費用不會增加你的心理壓力,那麼兩邊各有好處。

如果超高齡的,和內膜薄的,有免疫問題的,就台灣比較適宜。因台灣用藥較進取。

有免疫問題的,台灣肝素針或其他用藥平hk 很多。

大宅

yhyeung 發表於 19-9-9 11:57
要睇下個人有無經濟考慮。

如果高昂費用不會增加你的心理壓力,那麼兩邊各有好處。

無經濟壓力 但係今次免疫 香港用藥搞到咁 唔係好有信心了。

大宅

SWML 發表於 19-9-9 11:56

hk 也有醫生相信,但較少,有個別醫生又聲譽不好,變相可選擇的醫生少了

大宅

Cmy8372 發表於 19-9-9 11:58
無經濟壓力 但係今次免疫 香港用藥搞到咁 唔係好有信心了。

想問"黃體銅針"是造成你敏感嗎? 是醫生在免疫一事建議的? 還是純粹增加黃體

大宅

yhyeung 發表於 19-9-9 11:58
hk 也有醫生相信,但較少,有個別醫生又聲譽不好,變相可選擇的醫生少了
...

應該費用會貴好多

大宅

yhyeung 發表於 19-9-9 12:00
想問"黃體銅針"是造成你敏感嗎? 是醫生在免疫一事建議的? 還是純粹增加黃體
...

今次敏感係因為日日打油針 香港醫生建議的 之前都係快孕隆小白球

大宅

SWML 發表於 19-9-9 11:56

就係心思思搵翁醫生 但係又要飛台灣 無勇氣飛 我飛太多次了 如果係香港 係杜醫生跟緊我免疫問題

大宅

Cmy8372 發表於 19-9-9 12:24
就係心思思搵翁醫生 但係又要飛台灣 無勇氣飛 我飛太多次了 如果係香港 係杜醫生跟緊我免疫問題
...

如果屋企無經濟壓力,而杜醫生又跟到你免疫問題咪留港處理囉。最緊要自己安心

複式洋房

如果免疫問題建議去台灣,香港好多IVF唔係好buy免疫問題。。。

大宅

invalidity 發表於 19-9-9 13:53
如果免疫問題建議去台灣,香港好多IVF唔係好buy免疫問題。。。

如果香港有醫生buy免疫問題 亦積極治療 你覺得香港好唔好?

洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

回覆 Cmy8372 的帖子

如價錢非問題,你先去台灣攞一大把藥,再係香港定期做血測驗查&send report 俾台灣醫生睇。跟著你每期的驗血報告,話你知要食多少份量的藥。咁樣除了你真係要飛去台灣嘅日子,其他日子你都可以停留喺香港,唔使咁辛苦,仲可以keep住同台灣嘅愛群醫生有聯絡,繼續比佢哋監察你嘅情況

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊