產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

女女出初初出生都輕, 而家七個月有成19磅, 睇落唔算太肥,但好重手,開始坐到一陣,奶奶都話佢好聚手,想問算唔算過重?

大宅

leecting 發表於 19-9-9 11:26
女女出初初出生都輕, 而家七個月有成19磅, 睇落唔算太肥,但好重手,開始坐到一陣,奶奶都話佢好聚手,想問算唔 ...

唔算啦 正常重

複式洋房

BB都有分大B細B既,所以體重跟到,無跌就可以

2019新春慶豚圓

回覆 leecting 的帖子

Hi leecting ,BB出生體重幾多? 打6個月針時姑娘有冇話BB太重/跟返自己生長線? 一般3-4個月時BB體重會係出世時嘅2倍,3個月打後生長速度會放慢,去到12個月時體重會大約係出世時嘅3倍就好標準。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

別墅

2019勳章

唔算過重呀, 睇落唔見既話即係d肉結實,好好呀

大宅

2019勳章

跟到生長線就可以,唔需要去比較
BB精唔精靈呀??如果精靈的話就應該無問題

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
好健康呀,只要唔係癡肥就ok!
我餵個b食illuma都係聚手呀,摸落去都幾札實呀,仲係生長線到都無事既

別墅

2019勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
跟返生長線果個表就OK,另外平時同佢玩多D,手仔腳仔郁我多就自然會長肉D

複式洋房

2019勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
都真係幾重, 一定食好住好:D

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
重量無問題呀,手隻腳仔都係札實唔係好得過肥字就得

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊