美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我本身好鍾意有個KOL叫朱韻韻,佢人又靚又nice,皮膚又好,成日睇佢做live同ig story都話佢自己係每日敷mask,亦都聽好多女明星都話自己係日日早晚都敷mask令自己皮膚變靚,我自己平時就一個星期敷2-3次,但膚質都未見有變好,係咪真係要日日敷先會好呢?

公爵府

回覆樓主:

但也有明星話唔洗日日fu面膜,皮膚營養太over唔好,無左自我調節能力,日日fu也令角質唔好

大宅

你皮膚點唔好法?要對症下藥先得架窩

洋房

我每星期都敷一次deep clean, 同埋靚少少嘅保濕. 日日敷太多啦我覺得, 仲好花時間

別墅

日日敷嘅話,for保濕係好嘅,如果你太乾

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

ccbb907 發表於 19-9-9 12:55
我本身好鍾意有個KOL叫朱韻韻,佢人又靚又nice,皮膚又好,成日睇佢做live同ig story都話佢自己係每日敷mas ...

佢日日敷,咪可以日日有唔同產品拿來sell~~

我自己覺得日常護膚品作用緊要過mask
仲有就係樓上JM講的對症下藥

Mask 好似補品咁
唔使日日食的~

子爵府

2019勳章

我又無日日,但兩三日都有一次
真係覺得係好啲

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

人哋日日收$賣廣告sponsors 咗咋,您又知唔知

複式洋房

我本身好鍾意有個KOL叫朱韻韻,佢人又靚又nice,皮膚又好,成日睇佢做live同ig story都話佢自己係每日敷mas ...

我本身混合性偏乾,我之前都試過日日敷mask,係好d, 但唔係最好!我覺得每星期敷一次deep clean, 一次去角質, 三至四次mask, 其中兩次係deep clean同去角質之後, 中間有一至兩日咩都唔敷,皮膚明顯好左好多

大宅

邊個朱韻韻? 我睇有個叫白雪雪, 教做gym, 襯衫, 扮靚, 40幾歲d皮膚紋都無一條!

複式洋房

藝人可能本身有好多sponsor,同埋靠樣搵食架麻
我覺得如果想皮膚好,其實要從飲食習慣上,同皮膚底層改善,
飲食食少啲刺激性食物,飲多d水
醫美打下補濕針,皮膚底層補水,
其實呢2樣已經明顯令皮膚好好多!

大宅

2019勳章

朱韻韻好似係model ,唔係KOL?

大宅

elita22 發表於 19-9-10 12:02
邊個朱韻韻? 我睇有個叫白雪雪, 教做gym, 襯衫, 扮靚, 40幾歲d皮膚紋都無一條! ...
我知你講邊個白雪雪 佢介紹個針清超正 勁難book!
佢都有介紹個眼膜
最緊要係可以揀岩自己膚質同有效解決肌膚問題既配方加落去用
好針對性咁

大宅

Del

複式洋房

當然唔係,日日敷會破壞角質,會變敏感又浪費金錢,我之前都係咁,但我個治療師話唔好 之後一個星期先敷2次 都唔覺得同日日敷有咩分別

別墅

回覆 dionchan1122 的帖子

想知邊個針清. Thanks

大宅

dionchan1122 發表於 19-9-10 21:02
佢都有介紹個眼膜
最緊要係可以揀岩自己膚質同有效解決肌 ...
mask嚟嚟去去咪又係個啲?有得點揀專針對肌膚問題啊?

複式洋房

我的育兒心得勳章

dionchan1122 發表於 19-9-11 12:02
佢都有介紹個眼膜
最緊要係可以揀岩自己膚質同有效解決肌 ...

Do you mind to share the 針淸 information? Thank you.

複式洋房

mssmile 發表於 19-9-10 01:07
我本身混合性偏乾,我之前都試過日日敷mask,係好d, 但唔係最好!我覺得每星期敷一次deep clean, 一次去角 ...

我都係咁,做完deep clean, 去埋角質, 搽精華先真係吸收, 如果唔去角質,精華功效根本發揮唔到

男爵府

我日日敷,皮膚好左好多。
我本身皮膚唔係差,但好乾。
我信效果,既然冇敏感都會繼續日日敷。不過都開始怕化學物質太多,會考慮改無添加的

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊