時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

今朝你啲豬隊友先叫人係吾好自由講政治,轉頭你又開post 圍爐喇。真係雙標啊,定你有特權啊?

男爵府

應該返時政開帖。

子爵府

基於安全理由,好心啲學生唔好再做人鍊啦!返到學校嗱嗱聲入去,唔好企哂係門口仲要不停叫囂,對於其他正常嘅學生以及住喺附近嘅人嚟講真係好騷擾!

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

alima 發表於 19-9-9 15:49
黃C暴徒係手無寸鐵既BB, 破壞地鉄、四處放火全部都是幻覺、假片
...

其實咩都係警察,所有野啲黃人都係話警察做架,黃人咩都無做過只係安靜地遊行

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

大宅

timandy 發表於 19-9-9 14:55
同意,黃絲完全係和平

香港人已患病,人格分裂妄想症

侯爵府

This is the Hong Kong Special Administrative Region of the People's Republic of China

在法律面前人人平等,任何犯法的人都要承受法律責任,十分簡單。

所有犯法的人士,不分黃藍黑白、學生、黑社會、警察、恐怖分子、議員、大商家、政府高官和特首,一定全部跟法律處理。

學生不是大晒,黑社會不是大晒,警察不是大晒,恐怖分子不是大晒,議員更不是大晒。

在任何民主、法治社會都不能接受犯法行為。

天子犯法與蔗民同罪,香港一直是這樣的。

法治是香港的基石,沒有了法治,香港就會沉淪。

天子犯法與蔗民同罪
https://www.youtube.com/watch?v=pdvl1xKGYIs

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

侯爵府

法治是香港的基石,沒有了法治,香港就會大亂,人人自危

堅決反對一切暴力行為,堅決反對一切暴動。

特赦等同放棄法治,一定反對!
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

大宅

Ben2003 發表於 19-9-9 16:10
法治是香港的基石,沒有了法治,香港就會大亂,人人自危。

堅決反對一切暴力行為,堅決反對一切暴動。

agree,放棄法治等同放棄香港

伯爵府

未審先判 黃人特質

男爵府

同意,黃絲完全係和平

攞去登上頭版

子爵府

同意,黃絲完全係和平

學黃人話齋,唔應該指責,應該好好了解吓
人地緊係被迫用暴力表達不滿嘅