時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

1mocha 發表於 19-9-9 17:21
我剛在fb見有人post有個正正常常後生女跳閘。比你影住重大條道理。
都重未夠驚嚇,居然重走個後生仔出來話 ...

係事實。
噚日我都見到,其他路人細細聲鬧,得我同另一女士出聲。
好快有人幫跳閘人鬧我哋多事,其他路人更低頭扮唔知。
係洩氣嘅。香港人又怕事又唔團結。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

1mocha 發表於 19-9-9 17:30
呢條link真係唔可以相信係事實。 好想知係咪真的,會唔會網上做假。
有冇人路過現場?
這的確係現在差不多晚晚的香港

男爵府

開心吸收勳章 我的育兒心得勳章

是真的,我自己親眼見過學生跳閘,星期日經過太子站也見到被破壞得不堪入目,社區也有很多仇恨的大字,破爛的鐵欄,四處可見

大宅

回覆樓主:

可惜以上的惡行/違法……大把人認為無問題,還要我們感謝呢班年輕人為我們犧牲 ……真嘔心,一大堆歪理當真理
其實班暴徒唔出黎搞破壞已謝天謝地

子爵府

回覆樓主:

這就是現在的香港,當暴徒打爛野的時候,旁邊仲有人歡呼吶喊,仲有洐生大量臨時演員在現場配合暴徒

子爵府

2024年龍年勳章

白毛毛 發表於 19-9-10 06:51
係事實。
噚日我都見到,其他路人細細聲鬧,得我同另一女士出聲。
好快有人幫跳閘人鬧我哋多事,其他路人 ...

有D人睇對方係咩人就連選用唔同招式"團結”嘅~排隊有內地人打尖嘅話,一定群起好團結鬧佢地~鬼佬同"革命者"犯規甚至犯罪,都有好多人"團結”去幫佢地解釋~連葉X嫻一邊廂要鬧D人公共交通唔守禮守規~一邊又話青年"革命者"唔守規則係啱嘅,多謝青年人。李X誠話要對違法者網開一面~唔知佢公司請嘅法律團隊係未日日冇嘢做?班知名人士都好"團結"咁發聲,搞得其它人嘅道德觀變成異類~

珍珠宮

Happy_hk 發表於 19-9-10 07:20
有D人睇對方係咩人就連選用唔同招式"團結”嘅~排隊有內地人打尖嘅話,一定群起好團結鬧佢地~鬼佬同"革命者 ...

真係,現在的香港道德標準錯哂。

伯爵府

D曱甴好多丫理、上次在地鐡打爛曬D嘢,隻曱甴話系"死物"黎之嗎!

伯爵府

1mocha 發表於 19-9-9 17:21
我剛在fb見有人post有個正正常常後生女跳閘。比你影住重大條道理。
都重未夠驚嚇,居然重走個後生仔出來話 ...

我親眼見過,有兩個後生仔跳閘

大宅

回覆 1mocha 的帖子

人地我唔知,我呢排返工放工時間,都見過幾個後生既跳閘,一係就火車捐山窿咁捐出黎,見過有對情侶,個男仲幫手等個女跳閘(佢隔離就有港鐵職員,著背心個啲),全程無人阻止,平時我自己一個女人怕左佢地,我下次有朋友做伴都要叫佢地比返錢

大宅

盜竊條例18C,
支持警方嚴正執法!

首頁

尾頁

跳至