時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

最近屋企同啲後生仔嘈,由堅持五大訴求到批評國家,又話要為下一代著想,反警察反政府,但完全無諗家中老人算滿足現狀,有二蚊搭車又有生果金,退休後算過得安穩,但為咗政見不同就要同家人反面,為咗一個大家不相識嘅瞎妹而斷六親,原來人與人嘅関係十分脆弱,縱使一同生活幾十年都不能忍讓,只能包容暴徒破壞社會破壞法治,但容不下老人家愛國愛港愛現況,永遠自己講就道理,人地講就謊言,心好淡,希望佢地冷靜落嚟後認真檢討,不要再自私落去好了

禁止訪問

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

rose-mag 發表於 19-9-10 02:57
政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

(emoji)

大宅

回覆樓主:

我哋政府真係冇心解決問題,乜都唔做,睇住香港比班黑衣曱甴,拆到散哂。警察做到散哂,究竟想點

男爵府

其實說為下一代好搞笑,他們的下一代仍未出現

但不尊重上一代的貢獻是很可悲的事,不知道為什麼他們好似已經失去左尊老敬賢的思想

伯爵府

破壞上一代辛辛苦苦努力建立安定繁榮既社會,佢哋情何以堪呢!

大宅

sukicloud 發表於 19-9-10 07:13
其實說為下一代好搞笑,他們的下一代仍未出現

但不尊重上一代的貢獻是很可悲的事,不知道為什麼他們好似已 ...

他們不是人,不會有思想

首頁

尾頁

跳至