自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

到.....可能老夫老妻喇(結婚12年)

侯爵府

係,拍拖10年+結婚10年
依家通常只會msg,除非好急就會打電話。
日頭傾電話好少,佢忙返工,我忙湊住兩個。有咩夜晚先講。
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

yy_chow1210 發表於 19-9-10 09:31
有冇人係咁?係悶左,大家已經冇野好講?定係大家感情已穩定,唔需要靠甜言蜜語去表達愛意? ...
每個人性格唔同,我同c6都唔中意傾電話,以前未有whatsapp都只會用電話約見面,唔會煲粥,更加從來唔會喺工作時間打俾對方,有嘢咪見面先講,成日打嚟問長問短,我會覺得好煩。

公爵府

好媽媽勳章

有野要搵佢先會講電話,同居左12年多數叫個女搵爸爸

侯爵府

yy_chow1210 發表於 19-9-10 09:57
但你地唔會覺得忙極都總有一兩分鐘得閒打個電詰話俾自己掛? 你地唔會覺得忙係藉口?

...

唔會喔!我反而唔鍾意,成日搵我!比空間大家!

侯爵府

我就來20年啦!

男爵府

Whatsapp多。

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

拍拖時係電話都係一句起兩句止,當時我自己住,都差不多日日見,結婚十幾年更加唔會講電話,最多WhatsApp, 除非真係好急。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

珍珠宮

自從有wts已經唔傾電話,如果分隔兩地會間中FaceTime ,
我自己本身唔鍾意傾電話,好婆媽,最怕冇野講但又唔好意思開口話收線的感覺......

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

CiCiTang 發表於 19-9-10 09:33
我老公係呢啲人
佢覺得。。。所有嘢都在心中,已經足夠

應該同我老公一樣

我只會有事先打比佢

大宅

陪月勳章

真係好少講電話,, whatsapp都係一句起兩句止....
坐埋食飯先會講多兩句...

珍珠宮

電話就一日一個 ,Whatsapp多,一般都是佢午餐時間打比我問我哋食嘢未返/放學未⋯

公爵府

拍拖時未有智能電話都唔會日日傾電話。
結咗婚日日見,點會再傾電話?
就算出trip, 都唔會傾電話,最多send 張相,send 個message.

大宅

回覆樓主:

以前拍拖嗰陣會傾通宵,而家結婚十幾年,通常whatsapp多,通電話都係緊急嘢多

大宅

我老公都冇電話,有時佢忙起上黎都係1,2個信息

男爵府

結左婚放工後都會見,唔係緊急事情一日都唔會打一個電話,跟本無需要,放工返黎食飯再講就ok

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

yy_chow1210 發表於 19-9-10 09:31
有冇人係咁?係悶左,大家已經冇野好講?定係大家感情已穩定,唔需要靠甜言蜜語去表達愛意? ...

婚後下班會回家,回家再傾

伯爵府

係,拍拖時一日幾電,結婚後慢慢一日一電,最後無埋,而家有事咪whatsapp,或者返到屋企先講

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

拍拖耐都或者傾。
但結左婚/同左居仲傾咩電話
唔係已經對住喇咩?

子爵府

拍拖,結婚一直都係好少傾電話

首頁
12345...7

尾頁

跳至