懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

KCBaby2011 發表於 19-9-10 13:38
請問係未血指數係未冇問題,就係冇問題架?Thx

唔一定,頸皮厚係一個「有機會有染色體或先天毛病」嘅指標,公立測嗰兩個血指數係睇大唔大機會有唐氏,血都有問題就更擔心,血冇問題都唔代表冇其他染色體問題,要再做T21/nifty,更準確係抽胎水/絨毛。

建議你可以盡快再去私家睇多次頸皮再決定,不過比着我就一定會做T21/nifty

記住要盡快,因為度頸皮都有週數限制

大宅

回覆樓主:

2.2 已經算厚?唔係over 3mm先算厚?
樓主盡快出去做T21啦,T21比nifty貴但快過nifty出報告,大約3日已經知結果~

伯爵府

tovibb 發表於 19-9-10 18:27

唔一定,頸皮厚係一個「有機會有染色體或先天毛病」嘅指標, ...

謝謝詳細解答!

大宅

我囡係4mm, 抽咗絨毛晶片、早孕期結構、21週結構全部冇事,依家30W了

複式洋房

去做Nifty 或者T21,減少擔心。
(利申: 做左T21,好多朋友都做T21, 因為佢係中大)

大宅

dublincarioo 發表於 19-9-12 09:28
去做Nifty 或者T21,減少擔心。
(利申: 做左T21,好多朋友都做T21, 因為佢係中大) ...

邊度做快?我睇開個婦產科好爆,仲等緊佢電話睇下可否磁到期!

男爵府

回覆樓主:

What is a normal nuchal translucency measurement?

An NT of less than 3.5mm is considered normal when your baby measures between 45mm (1.8in) and 84mm (3.3in).

大宅

去驗T21/ Nifty喇, 度頸皮唔準

別墅

睇好多POST,都係話OSCAR個結果好流,對BB有D信心,冇事既

首頁

尾頁

跳至