1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前BB唔舒服有初起感冒都會比保嬰丹, 而家大左係唔係有些感冒沖劑岩小朋友飲?

Treema    發表於 19-9-11 19:46

大宅

LFYL 發表於 19-9-10 15:29
之前BB唔舒服有初起感冒都會比保嬰丹, 而家大左係唔係有些感冒沖劑岩小朋友飲? ...

有呀, 好似衍生同念慈菴都有, 一歲以上都可以服用.

我就買過衍生呢隻小兒止咳寶顆粒沖劑, 入口都幾易, 小朋友肯飲.

Au_baby    發表於 19-10-21 13:56
Yuk_Lam    發表於 19-10-2 16:53
LFYL    發表於 19-9-27 14:04

大宅

Treema 發表於 19-9-11 19:45

我就買過衍生呢隻小兒止咳寶顆粒沖劑, 入口都幾易, 小 ...

Thx! 仲有無其他牌仔都有岩小朋友?

複式洋房

回覆 Treema 的帖子

謝分享

大宅

我就買過衍生呢隻小兒止咳寶顆粒沖劑, 入口都幾易, 小 ...

Thanks! 我都買左盒小兒止咳寶顆粒沖劑.

大宅

2019新春慶豚圓

衍生呢隻我有買, 都幾易入口, 小朋友都肯飲.
原來念慈菴呢幾隻都可以比小朋友,
唔知呢幾隻會唔會都好易入口呢?

~開開心心過每一天~

大宅

2019新春慶豚圓

LFYL 發表於 19-9-12 15:00
Thx! 仲有無其他牌仔都有岩小朋友?

我都想知, 之前睇過有D都係岩5歲以上.

~開開心心過每一天~

洋房

LFYL 發表於 19-9-10 15:29
之前BB唔舒服有初起感冒都會比保嬰丹, 而家大左係唔係有些感冒沖劑岩小朋友飲? ...

請問一下保嬰丹可以食到幾多歲?

洋房

小兒感冒沖劑係咪就咁沖水飲架?

大宅

Yuk_Lam 發表於 19-10-2 16:55
衍生呢隻我有買, 都幾易入口, 小朋友都肯飲.
原來念慈菴呢幾隻都可以比小朋友,
唔知呢幾隻會唔會都好易入 ...

呢兩日囡囡有少少傷風感冒徵狀, 都有幾聲咳, 比佢飲左2日呢隻小兒止咳寶已經好返.

大宅

Au_baby 發表於 19-10-3 15:34
請問一下保嬰丹可以食到幾多歲?

我覺得都可以食到4-5歲左右, 不過佢地開始大就會有些抗拒苦味, 會鐘意食D甜甜地既藥.

大宅

Au_baby 發表於 19-10-3 15:39
小兒感冒沖劑係咪就咁沖水飲架?

係呀, 衍生呢隻小兒止咳寶係顆粒沖劑, 用溫水沖黎飲, 佢一包有5克, 一包分兩次沖, 一日飲2次.

洋房

LFYL 發表於 19-10-18 15:19
我覺得都可以食到4-5歲左右, 不過佢地開始大就會有些抗拒苦味, 會鐘意食D甜甜地既藥.

...

都係, 其實保嬰丹都真係有少少苦味同埋D色睇落都唔想飲.

洋房

LFYL 發表於 19-10-18 15:16
呢兩日囡囡有少少傷風感冒徵狀, 都有幾聲咳, 比佢飲左2日呢隻小兒止咳寶已經好返.

...

依排天氣轉我個仔都病左幾次, 又咳又流鼻水.
我都要月睇下買定少少比佢試下.

大宅

Au_baby 發表於 19-10-21 13:54
依排天氣轉我個仔都病左幾次, 又咳又流鼻水.
我都要月睇下買定少少比佢試下.

我係衍生個FB睇到而家有福袋優惠, 你可以考慮買呢套都幾抵.
如果未夠$500要加$100先可以送貨, 不過就可以自取.

購物滿$500可享免費送貨服務,未滿指定金額者可選擇︰
(a) 自取地點 1: 衍生集團辦公室︰尖沙咀科學館道1號康宏廣場航天科技大廈12樓1213-15室
自取地點 2: 衍生兒童中醫健康中心︰沙田石門京瑞廣場1期G31地鋪
(b) 加付$100送貨服務費

現時買任何一款福袋,再加送15包裝 衍生健康大師嬰幼兒奶米粉(麥苓配方)一盒!

買任何福袋或產品滿$500,加送20包裝 衍生至尊開奶茶一盒!

以上「媽媽必備」超值優惠福袋不設公開發售,數量有限,

售完即止!立即Whatsapp聯絡進行訂購!買滿$5

00,可享免費送貨。勿失優惠良機!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊