少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓

lojo11 發表於 19-9-11 08:38
好憎D舊生攪攪震...班學生仲細, 未成年... 點解唔鼓勵佢地讀好書呢? 攪學校為咩? 唔比罷課就不滿? 學校一定 ...
呢D咪係暴力示威者的 "五大訴求, 缺一不可" 的表現囉. 唔答應就搞破壞.

男爵府

joetsang 發表於 19-9-11 14:48
絕對唔係佢同我講,係我收到消息問佢, 佢知我躁驚我去學校搞事, 同佢傾完之後全日冇睬過我
...

慢慢教, 一定可以教返好.

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

成日向細路埋手,仲愈來愈細個,而家已經攪到小學,遲D連幼稚園都唔放過

子爵府

2019新春慶豚圓 貓狗褓姆

anita_yps 發表於 19-9-11 17:16
成日向細路埋手,仲愈來愈細個,而家已經攪到小學,遲D連幼稚園都唔放過
...

個班人真係超討厭

大宅

2019新春慶豚圓

樓主!
你做得好好呀!支持

大宅

我地學校都有所謂"舊生"搞罷課.講到真的一樣..
但是當天影都無...所謂"舊生" 應該是D的搞手. 有人圍埋一堆, D搞手就出現羅..沒有學生支持, 都不敢蒲頭.

子爵府

rrMM 發表於 19-9-12 09:21
我地學校都有所謂"舊生"搞罷課.講到真的一樣..
但是當天影都無...所謂"舊生" 應該是D的搞手. 有人圍埋一堆 ...

學校有施壓會好啲嘅, 我尋日去嘈完,今日佢哋條人鍊少咗一半人啦!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

mickeywinnie3 發表於 19-9-11 01:08
D人放過青少年啦

今日見網上的片中,好多彼細個穿校服的小朋友在唱果首什麼歌,唱到如痴如醉.....唉

珍珠宮

pigmei 發表於 19-9-13 16:18
今日見網上的片中,好多彼細個穿校服的小朋友在唱果首什麼歌,唱到如痴如醉.....唉
...

粗口歌!陰公
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

anita_yps 發表於 19-9-11 17:16
...

已經有幼稚園既黃絲家長扮中立向家長埋手,亦有老師教學生仇警

珍珠宮

loklok286 發表於 19-9-18 00:23
已經有幼稚園既黃絲家長扮中立向家長埋手,亦有老師教學生仇警

我也見識過支持黃絲行動的幼稚園和小學老師,態度傲慢,囂張
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

樓主好勇敢面對問題,比仔知道你底線,等佢唔會亂來。

別墅

其實班舊生有幾大, 就算Yr1大學生都未必夠18歲.現在狀況類似傳銷/邪教,學生之間朋輩壓力下容年青人有機會做出不恰當的行為.
所以明白樓主的擔憂.

慶幸仔仔願意與你分享,這足以看出你們的關係一定不錯.

洋房

回覆樓主:

我大仔係14年都係出去搞事,比我鬧咗成年,佢都唔聽無佢辦法,而家讀緊港大醫科拎緊獎學金,兩年後就做醫生,呢個星期都返去搞緊罷課,無眼睇佢,佢唔好教壞我個細仔就得

子爵府

媽媽的心 發表於 19-9-20 11:10
我大仔係14年都係出去搞事,比我鬧咗成年,佢都唔聽無佢辦法,而家讀緊港大醫科拎緊獎學金,兩年後就做醫生 ...

14年我冇咁擔心, 因為冇而家咁暴力, 不過你大仔咁叻讀醫科,佢識諗㗎喇, 佢都係遊行嗰啲嚟嘅啫,唔會咁蠢做暴徒, 但你都要提醒下佢,唔好似法國總統咁後生做完嘅嘢,將來畀人拎返出嚟,
到時後悔都冇用

子爵府

[email protected] 發表於 19-9-20 10:12
其實班舊生有幾大, 就算Yr1大學生都未必夠18歲.現在狀況類似傳銷/邪教,學生之間朋輩壓力下容年青人有機會做 ...

嗰件事之後我冇睬佢三日, 唔知係咪佢發覺阿媽唔睬佢 ,佢周身唔聚財,近排反而乖咗

洋房

joetsang 發表於 19-9-20 15:28
14年我冇咁擔心, 因為冇而家咁暴力, 不過你大仔咁叻讀醫科,佢識諗㗎喇, 佢都係遊行嗰啲嚟嘅啫,唔會咁 ...

佢搞事㗎,有哂頭盔個啲,本想cut佢學費零用錢個啲,但佢一蚊都唔用我同我先生嘅錢,就快趕佢出門口,家陣係港大讀神科個啲狀員全部都係暴徒,你話讀咁多書有咩用

子爵府

媽媽的心 發表於 19-9-21 14:51
佢搞事㗎,有哂頭盔個啲,本想cut佢學費零用錢個啲,但佢一蚊都唔用我同我先生嘅錢,就快趕佢出門口,家陣 ...

真係比d 黄師害死下一代, 連d 成績好的學生都比佢地荼毒成咁

洋房

joetsang 發表於 19-9-21 16:09
真係比d 黄師害死下一代, 連d 成績好的學生都比佢地荼毒成咁
...

真係,而家啲學生律師醫生工程師所有叻嘅人都比人洗哂腦,我個細仔遲啲真係叫佢返大陸讀書或者唔好讀咁多書好過,都唔聽教

子爵府

回覆樓主:

我而家強調話畀佢聽,佢哋爭取五大訴求 嘅同時, 我只有一大訴求就係佢唔好出去搞事

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊