夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

上年爺爺過左身之後, 老豆突然變左另一個人, 仲走埋去包二奶!
起初佢唔肯認, 只係話果個女人係佢朋友,
點知有一日俾我係地鐵站撞到佢地呢對狗男女!
我媽媽超傷心啦, 係咁問我同細佬佢做錯左D咩野, 搞到老豆要包二奶!

個衰女人仲要打去鬧我媽媽, 之後同我老豆告狀, 反口話我媽媽打去鬧佢...
我老豆就返屋企發顛咁鬧我地同媽媽, 但我地真係無做過!

另外個大陸女人好痴線, 佢係岩岩同佢老公離左婚, 之後就係地盤姣D男人,
跟住就日日痴住我老豆...佢話佢要拆散人地頭家喎, 連佢個女都好贊成呢個大陸女人做法!

有一次個大陸女人零晨仲打過俾我, 係咁搵我老豆係邊, 變態架

跟住我老豆間唔中又返下我地屋企, 間唔中就去個大陸女人果到,
搞到我媽成日都喊同唔開心...

我地住緊既屋有老豆同媽媽既名, 我地依家真係唔知點做,
真係好討厭呢個大陸女人,
我老豆以前係好好既男人, 依家竟然變成咁....真係唔知點算......
我都好擔心媽媽既情況...大家有無意見可以俾我呀?

珍珠宮

父母幾多歲

男爵府

學呢度JM教路,計計數先,再諗對策,最緊要睇實媽媽!

大宅

auwl3218 發表於 19-9-10 17:46
上年爺爺過左身之後, 老豆突然變左另一個人, 仲走埋去包二奶!
點知 ...

要分房訓,同你媽講冇左個男人啲仔女仲係到,放長雙眼睇佢2個好幾耐

洋房

老豆下年都60喇,媽媽就5x歲。

上年發生左呢件事後已經分開左房訓喇,只係媽媽好情緒反覆,我地2姊弟唯有抽多d時間陪佢😔

大宅

60歲仲搞搞震,叫佢唔好返嚟

男爵府

auwl3218 發表於 19-9-10 17:46
點知 ...

樓主話爺爺過左身之後,老豆突然變左另一個人 <------- 過身幾耐老豆就變???
那大陸女人又何時出現?
尋找老豆突變原因,才可以對正下藥挽救婚姻。
凡事有因有果的,找出因就有果,然後想辦法慢慢改善。

珍珠宮

你父母感情怎樣?會吾會表面好似好好,但內裏好疏離,無左以前果份愛?因為有好多有仔女嘅夫婦都系咁,感情好疏離,但响仔女面前做戲做得好好,一句說話: 表面和諧

珍珠宮

回覆樓主:

一隻手掌拍唔響呀.....唔好以為淨係人哋姣你爸爸
個內地大媽騷擾你哋就block咗佢
仔女唯有多啲陪媽咪,關心媽咪情緒,離唔離婚你媽咪應該心中有數

如果我老公喺我五十幾歲時咁玩法
我會選擇離婚,仔女已經獨立,我一個人靜靜生活好過
掉晒個c6行李出屋,換埋鎖叫佢返去個內地大媽懷抱
仔女都咁大個,佢鍾意同爸爸來往唔會阻止,不過會提醒仔女千萬唔好有任何金錢瓜葛

carolizaton    發表於 19-9-18 11:54

翡翠宮

回覆樓主:

點會無啦啦變
只係你地吾知唧
比我就吾留佢啦
仔大女大我都要好好對待自己
對住舊垃圾做乜

男爵府

回覆樓主:

你爸玩女人玩到比埋你電話佢都有 block左佢啦,而家你媽想法最緊要,你多d陪佢

洋房

回覆 cedarcone 的帖子

過左身大約1星期就開始晚晚都唔返屋企食飯, 話要OT, 但以前我老豆係一放左工就要返屋企..唔鍾意出街既人, 連星期日都唔想出街, 只係鍾意係屋企休息, 朋友都唔多..
個女人大約4月去左我爸地盤做雜工既, 所以佢地就識左,因為我爸有車, 倨女人成日都跟我老豆架車車佢出地盤.....

洋房

回覆 anna59 的帖子

未發生呢件事佢地感情都幾好, 間唔中先嘈一兩句咋

洋房

回覆 秋天與楓葉 的帖子

其實成件事我爸講左好多大話, 最自私係佢,
另外佢成日聲稱個大媽話要自殺, 所以要返去陪佢,唔可以返黎我地屋企同個女人斬攬
咁既大話都講得出.....

洋房

回覆 Yee_ng 的帖子

我地都盡量陪...

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

男人無論幾多歲...話變就變
當中有好多藉口....
最重要...你要知道.... 佢所有野都係藉口

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

auwl3218 發表於 19-9-11 00:39
老豆下年都60喇,媽媽就5x歲。

上年發生左呢件事後已經分開左房訓喇,只係媽媽好情緒反覆,我地2姊弟唯有 ...
經濟許可由得佢

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

捱到仔大女大先臨老入花叢!係我我會勸阿媽放生佢,鬼唔望佢再組織個家庭由頭捱過

瑪瑙宮

你老豆留黎都無用.

子爵府

回覆樓主:

你地出身未呀?

首頁

尾頁

跳至