0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題,平時一日屙一至兩次,呢兩日第一篤帶左d 咁樣的啫喱狀

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
c.chloe 發表於 19-9-10 21:55

好似唔太健康喎⋯⋯咁水
不如去睇醫生啦

洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
c.chloe 發表於 19-9-10 21:55

如果你bb 係食人奶係正常! 我bb 日日d 便便都係咁!

大宅

2019新春慶豚圓

睇多一兩次先都得唔使咁心急

大宅

2019新春慶豚圓

應該唔算肚屙我覺得

別墅

Pangpig 發表於 19-9-12 07:24
如果你bb 係食人奶係正常! 我bb 日日d 便便都係咁!

係吖 全人奶,間唔中就會咁,岩岩開始加固,琴日第一次全日都無poopoo,今日屙左小小,就無咁水了(emoji)

別墅

喊包媽媽 發表於 19-9-12 11:49
睇多一兩次先都得唔使咁心急

嗯嗯,我成日都唔識分點先算肚屙(emoji)‍♀️我都聽過話食人奶會水d, 間唔中都會咁,係岩岩開始加固,想分清楚d, 睇下佢加固後腸胃d 反應接唔接受到

大宅

2019新春慶豚圓

c.chloe 發表於 19-9-12 12:52
嗯嗯,我成日都唔識分點先算肚屙(emoji)‍♀️我都聽過話食人奶會水d, 間唔中都會咁,係岩岩開始加固,想 ...

通常加固呢就會便秘嘅,但係你可以留意下每一日只好食一種新嘅食物,如果對新嘅食物敏感有機會係出疹多數

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
c.chloe 發表於 19-9-12 12:48
係吖 全人奶,間唔中就會咁,岩岩開始加固,琴日第一次全日都無poopoo,今日屙左小小,就無咁水了(emoji)
...

食唔夠後奶 我個個冇咁水…不過都差唔多,上次我去健康院…姑娘話食唔夠後奶…冇脂肪,所以後期我一次一定要食同一邊而且半小時反食都係食同1邊先冇咁水 有d白色粒粒 之後有個人點醒左我呀媽,話奶水夠唔代表奶水靚 所以我媽成日煲魚湯比我 bb 便便真係唔同左好多,冇咁水多左白色粒粒 如果屋企人有人煲可以試下

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊