婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

完全冇付出過剩係上黎玩孫,上黎勁耐又唔走,成日又教我湊b 係要咁,講我個套完全唔理係都要聽佢個套,勁煩囉!仲有我同99都要返工既,未有bb 時每月都會返去食2-3次飯,C6都有叫99可以煲d 湯水比我飲下,開頭都有叫我地返去食但到最尾個3個月完全冇叫過返去,完全唔知點解!到生左坐月又成日打電話黎問個孫點,好煩呀!依家唔知點解好唔想見到99, 見到佢抱住我個仔就好唔鍾意,佢仲要食完飯抱我個仔跟住錫左啖,99你啱啱食完飯雖然有抺下咀但都唔好錫落去啦,我覺得好污糟囉!

大宅

唔出現最好,唔使煩
有野我會叫工人姐姐做

男爵府

回覆樓主:

唔付出都算洗唔洗咁講野,你咪當佢係普通親戚,對佢唔洗咁上心囉

大宅

開心吸收勳章

Joanne1988 發表於 19-9-11 00:43
奶奶係我坐月嘅期間、曾經講過話佢屋企嘅習俗係新抱坐月,所有嘅藥材,幫手坐月嘅嘢,總之出嘅錢佢係唔包加 ...

唔付出唔緊要,咁講野就真係有d 黑人憎,佢平時都係咁?
唉,有時一兩句難聽說話就更有,不過諗返起真係又會嬲嬲地,完全明白樓主

洋房

0 付出,我坐月係外家坐
雖然話就話99係唔需要負責我坐月同湊B.B., 但老實講句,佢第時有咩事我係唔會出錢出力去幫佢同照顧佢,因為佢都無當新抱係囡,我又使咩當佢係阿媽 (唔係話佢對我衰)
一家人,點先叫一家人?如果真係一家人,99就會幫下手,既然0付出0關心,就唔係一家人啦。我既家人只有c9, B.B. 同自己父母,絕對唔會有99係到

我明白樓主個條刺 就算點唔介意,都一定會記得。因為生完係女人最需要家人協助同安慰既時候,唔幫手仲要噤講野,比我都記一世

首頁

尾頁

跳至