時政擂台

跳至

首頁
45678...15

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

evip 發表於 19-9-11 12:46
拖住佢就唔敢,下次大聲叫佢俾返$先。

跳返出去比錢無用,直接罰款,不過上到客服就罰得到,見到有條片,有個大叔捉左個男子去罰款,男子都好合作,應該仲有得救。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

sandylaw 發表於 19-9-11 11:32
對港鐵唔滿意可以乘坐其他交通工具,其實無論咩原因都唔可以坐霸王車。
...

正確,唔滿意港鐵就去坐巴士囉!

子爵府

BK Milk勳章

evip 發表於 19-9-11 12:53
正確,唔滿意港鐵就去坐巴士囉!

行路都得
反正佢地遊行時都應已行慣行熟

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

抺茶雪糕 發表於 19-9-11 11:52
Fb有幾個page專收集呢啲相,好似捉Pokemon一樣比大家儲跳閘曱甴

really, 揾下先

子爵府

小詠 發表於 19-9-11 11:53
要齊心, 捉呢D坐霸王車既人

我都捉到一個學生跳閘, 我報埋警, 通知左佢學校, 通知埋地鐵

警察有跟進嗎?係咪whatsapp 去果10個號碼?

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

居然有黃人話人批鬥喎。。大開眼戒

子爵府

Cathy1121 發表於 19-9-11 12:02
上層有水記會計師和大行律師樓

係喎!我記錯以為係kpmg
不過,仲有其他大行小行嘅……

男爵府

wannabe118 發表於 19-9-11 13:00
居然有黃人話人批鬥喎。。大開眼戒

絕對係!
香港淪落到連做好市民,舉報犯法嘅人,都會被認為係批鬥,真係多得呢d顛倒是非黑白嘅「人」。

小詠    發表於 19-9-11 13:11

珍珠宮

evip 發表於 19-9-11 12:58
警察有跟進嗎?係咪whatsapp 去果10個號碼?

我直接喺網上報警,

咁警察都有打電話畀我問詳細嘅情況

Bbpig2014    發表於 19-9-11 13:19
我身上流著勇士的血, 不畏懼, 不退縮, 寧死不屈

反對所有暴力, 香港是我家不容破壞

子爵府

andre_mama 發表於 19-9-11 12:01
如果果個係南亞人,你會唔會咁落力?

老實,我冇理佢係香港定南亞人,第一個諗法係走去望下佢咩樣,原來係正常樣的。

可能……佢揸住長傘我就唔敢追去。我認我細膽。

男爵府

evip 發表於 19-9-11 10:31
可惜,搭地鐵都唔俾$。佢行得好快,我追住佢影相。明天再等佢!我會預備好。
...

篤佢灰

珍珠宮

luppy 發表於 19-9-11 11:11
增加批鬥事情....社會夠亂,再搞多分化...到時大家受苦姐。

岩,香港已經好亂,仲周圍舉報,佢舉報得人,人地都會搵野舉報佢,下一代又繼續係咁不停舉報,成個社會都只有舉報,變到每個人都驚出街做錯左咩事,或者有冇做都唔知,跳閘係唔岩,但唔需要追住佢影住人又兇人咁囉,我唔信一個人從未做錯過事,乜野合唔合理化都好,都應該交返比港鐵職員而唔係普通人,咁多阿婆亂過馬路唔捉,吐痰掉垃圾唔捉?唔好將件事講到好正義

水晶宮

Piaget 發表於 19-9-11 13:06
絕對係!
香港淪落到連做好市民,舉報犯法嘅人,都會被認為係批鬥,真係多得呢d顛倒是非黑白嘅「人」。
...

我都覺得呢類人思維好可怕

小詠    發表於 19-9-11 13:14

大宅

kayen 發表於 19-9-11 12:17
據昨日跳閘女士講話港鐵欠咗佢
唔知以為港鐵係佢父母

珍珠宮

絕對係!
...

係呀,你咪繼續舉報,仲有大把人唔遵守交通規則咖,你應該每曰企係交通燈前睇住,一有人衝出去就捉住佢

子爵府

BREADWING 發表於 19-9-11 13:08
岩,香港已經好亂,仲周圍舉報,佢舉報得人,人地都會搵野舉報佢,下一代又繼續係咁不停舉報,成個社會都 ...

香港已經好亂,唔需要更多搭覇王車嘅人。我今日想提下呢個後生搭車要俾$,好似我平時會提人搭巴士排隊,買飛排隊一樣。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

絕對係!
...

你捉佢地心愛既曱甴係肉緊d 㗎啦

子爵府

小詠 發表於 19-9-11 13:07
我直接喺網上報警,

咁警察都有打電話畀我問詳細嘅情況

ok, thanks

水晶宮

BREADWING 發表於 19-9-11 13:08
岩,香港已經好亂,仲周圍舉報,佢舉報得人,人地都會搵野舉報佢,下一代又繼續係咁不停舉報,成個社會都 ...

香港除左亂,仲有多左好多犯法唔守規矩既行為,如果都唔指正,咁香港咪越來越亂?你接受到下一代繼續係咁無法無天嗎?

大宅

絕對係!
...

認同
真係大開眼界!

首頁
45678...15

尾頁

跳至