0-6個月

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 DHA勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
BB剩係面同頸有 個身幾粒紅點
有冇人知九龍區邊到有兒科醫生會睇BB係咪濕疹?
前日阿b感冒 睇過一個兒科醫生
話奶癬定濕疹 好似唔肯定咁
剩開左啲潤膚膏 話咁細個唔會開類固醇藥膏

大宅

2019新春慶豚圓

咁你搽咗啲潤膚膏有冇改善先,唔好下下一開始就用類固醇啦

男爵府

redbus 發表於 19-9-11 11:02
咁你搽咗啲潤膚膏有冇改善先,唔好下下一開始就用類固醇啦

冇改善....
就算佢開類固醇我都唔敢比個b搽
啲人話越搽越衰 皮會變薄

大宅

2019新春慶豚圓

lolitaloves 發表於 19-9-11 11:04
冇改善....
就算佢開類固醇我都唔敢比個b搽
啲人話越搽越衰 皮會變薄

其實通常睇濕疹嘅醫生都係開類固醇,咁你而家有咩方法可以等佢冇咁痕,唔會有機會轉一轉奶粉試吓

男爵府

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
HappyMaMaBaby 發表於 19-9-11 11:32
其實通常睇濕疹嘅醫生都係開類固醇,咁你而家有咩方法可以等佢冇咁痕,唔會有機會轉一轉奶粉試吓
...

佢唔肯飲奶樽 試左三款奶樽都唔飲

複式洋房

2019勳章

lolitaloves 發表於 19-9-11 10:43
BB剩係面同頸有 個身幾粒紅點
有冇人知九龍區邊到有兒科醫生會睇BB係咪濕疹?
前日阿b感冒 睇過一個兒科醫 ...

我用搽乳頭個隻羊脂膏
好work

男爵府

16192105 發表於 19-9-12 11:49
我用搽乳頭個隻羊脂膏
好work

之後仲有冇再生?

複式洋房

2019勳章

發表於 昨天 10:14 |顯示全部帖子
lolitaloves 發表於 19-9-12 12:57
之後仲有冇再生?

好左好多。但天氣熱或者BB扭計又會焗出幾粒。不過好快無。
我睇其他post,有媽媽介紹加州寶寶

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊