1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

我女好鐘意「玩」刷牙,但次次都伸入去咬唔係刷,用正常牙刷刷唔到,我買咗360牙刷再捉住佢夾硬嚟先感覺有刷到幾下。究竟點先可以令佢刷牙?我地有當佢面話一齊刷,佢又笑住伸落我個口喺度玩

大宅

babyeugene089 發表於 19-9-11 12:33
我女好鐘意「玩」刷牙,但次次都伸入去咬唔係刷,用正常牙刷刷唔到,我買咗360牙刷再捉住佢夾硬嚟先感覺有 ...

咁細個未識自己刷住,可以俾佢試吓,但主要都係大人幫佢刷

大宅

回覆 babyeugene089 的帖子

乜唔係你幫佢刷架咩?實拎黎玩架BOR,小心整傷佢口腔~

別墅

tifffan321 發表於 19-9-16 17:10
回覆 babyeugene089 的帖子

乜唔係你幫佢刷架咩?實拎黎玩架BOR,小心整傷佢口腔~

佢就係好抗拒我刷佢,你地小朋友坐定定比你地刷?

男爵府

babyeugene089 發表於 19-9-11 12:33
我女好鐘意「玩」刷牙,但次次都伸入去咬唔係刷,用正常牙刷刷唔到,我買咗360牙刷再捉住佢夾硬嚟先感覺有 ...

我個仔之前係連牙刷都好抗拒,係歲半開始起碼叫做肯聽住youtube, 係咁依“咬“兩下牙仔,但唔係真係刷牙囉,又唔畀我幫佢刷,我由得佢,總之現在我每晚刷牙既目的係要佢有呢個習慣就可以,日後再調教番佢正常刷牙方法

水晶宮

babyeugene089 發表於 19-9-16 17:23
佢就係好抗拒我刷佢,你地小朋友坐定定比你地刷?

大孖唔鐘意,我夾佢刷。佢自己刷完,我夾住佢補。
細孖ok唔洗夾。
因為朋友係牙醫。話太多小朋友蛀牙。一定要大人補刷

首頁

尾頁

跳至