使用意見

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
stkyo 發表於 19-9-12 08:02
政見唔同,有啲人偏激

我見有人PM鬧人

pm果個都見到呀,都係9588咁..

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

good_pig 發表於 19-9-12 08:05
pm果個都見到呀,都係9588咁..

舉報,等版主屏蔽咗個回覆先,咒人唔係幾好

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

stkyo 發表於 19-9-12 08:09
舉報,等版主屏蔽咗個回覆先,咒人唔係幾好

水晶宮

2019勳章

回覆樓主:

政見唔同無問題,問題係佢地開口埋口都係侮辱人既字句,仲要乜都拉到去政治,係都要騎劫人地既post 。
佢地咁做只得一個原因,就係現實生活一啲存在感都無,要虛擬世界爭取,唔理係正面定反面。

寶石宮

laamling 發表於 19-9-12 10:30
政見唔同無問題,問題係佢地開口埋口都係侮辱人既字句,仲要乜都拉到去政治,係都要騎劫人地既post 。
佢地 ...

鬧完人真係會開心d...bk我以為大家都大個d, 甚至已經係父母,但仲存在小學雞式無的放矢+潑婦罵街

管理員

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 7周年華麗國民 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 BK Milk勳章

你好,主題最終演變成相關政治討論,才會移到時政擂台,並感謝閣下的意見 !

寶石宮

特派員 發表於 19-9-12 11:42
你好,主題最終演變成相關政治討論,才會移到時政擂台,並感謝閣下的意見 ! ...

騎劫又點計呢
佢地根本係罵戰,唔係討論

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

你好,主題最終演變成相關政治討論,才會移到時政擂台,並感謝閣下的意見 ! ...

個主題係螢光棒,佢地要引起罵戰9588扯上政治,都可以唔理?
如果佢地想討論,應該入時政開post,而唔係騎劫人地個post。
依個case 只係冰山一角,如果你地唔跟進,遲早成個自由都見到佢地亂鬧。

水晶宮

2019勳章

依架係講緊騎劫其他人既post喎,點解要移左個post 去就騎劫者,而唔係騎劫者受到應有既處分,咁對守規則既會員好唔公平,難道人多就真係聲大,可以任意妄為?

水晶宮

2019勳章

good_pig 發表於 19-9-12 11:22
鬧完人真係會開心d...bk我以為大家都大個d, 甚至已經係父母,但仲存在小學雞式無的放矢+潑婦罵街 :igiveup ...

依架既佢地就係你口中所講既一樣,而bk就係幫凶

寶石宮

laamling 發表於 19-9-12 14:27
依架既佢地就係你口中所講既一樣,而bk就係幫凶

佢地覺得全部人同佢唔同意見就係幫兇....仲唔只一個係咁諗,再加入小學雞式嘅圍攻

水晶宮

2019勳章

good_pig 發表於 19-9-12 14:33
佢地覺得全部人同佢唔同意見就係幫兇....仲唔只一個係咁諗,再加入小學雞式嘅圍攻
...

小學雞圍攻先不知所謂,幾十歲人講說話都唔用腦

寶石宮

laamling 發表於 19-9-12 14:51

寶石宮

laamling 發表於 19-9-12 14:51

仲有改花名,係咁迫人埋牆角,話人生性病....

水晶宮

2019勳章

good_pig 發表於 19-9-12 16:37
仲有改花名,係咁迫人埋牆角,話人生性病....

見一個舉報一個,唔可以等佢地以為可以為所欲為

男爵府

good_pig 發表於 19-9-12 14:33
...

佢地講左啦!你唔係同一陣線,一定會攻擊你

男爵府

請問有大量會員專門挑釁, 侮辱
形容人係雞, 畜牲, 甚至更難聽嘅說話, 請問是否適合在此親子王國內發佈?
甚至有人說, 過主死開, 請問這些 不是粗口但難聽過粗口的說話,管理員 是否默許不作跟進 或者警告?
這些人的確在敗壞bk的風氣

寶石宮

jj213 發表於 19-9-12 05:56
請問有大量會員專門挑釁, 侮辱
形容人係雞, 畜牲, 甚至更難聽嘅說話, 請問是否適合在此親子王國內發佈 ...

其實呢d詞語真係無必要, 亦唔係理性討論..
如果一個討論區, 全部都係呢d post, 成個討論區都可能會玩完

管理員

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 7周年華麗國民 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 BK Milk勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
你好,管理團隊會依據規定作出處理,謝謝 !

https://www.baby-kingdom.com/for ... ead&tid=7551567
https://www.baby-kingdom.com/for ... ead&tid=3593043

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
特派員 發表於 19-9-13 11:53
你好,管理團隊會依據規定作出處理,謝謝 !

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid= ...

我覺得你無解答過呢到嘅問題,我明白,你地有最終決定權,但版規無說明點處理騎劫、挑釁、甚至侮辱其他人,最終你地都可能係移走個post,但你地係咪應該檢討下,咁樣公唔公平?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊