自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

由小至大我都好羨慕人哋可以去留學,但我冇機會 到現在呀女能去留學我都替佢開心,有留過學嘅jm,你們覺得留學這段日子,無論開心不開心,都是你人生中一段非常重要同難忘的回憶嗎?

男爵府

sabun 發表於 19-9-11 18:47
由小至大我都好羨慕人哋可以去留學,但我冇機會 到現在呀女能去留學我都替佢開心,有留過學嘅jm ...

我曾經海外留學,個段期間令我知道屋企更好,亦是人生其中1⃣️段回憶,1⃣️個成長階段

currypru    發表於 3 天前

複式洋房

個post簡直為我而設
喺英國讀書係我學生生涯最開心難忘的日子

別墅

2019勳章

回覆樓主:

曾經在toronto,下大雪,自己1個人穿著短褲去買donut. 年青時做盡傻事.

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

係!當年識嘅朋友更加係無可取代親過親人

珍珠宮

都係...........幾開心,不過同男友分開幾年,就難受d, 但最後我地keep到,而家係我老公。

子爵府

Valerielicious 發表於 19-9-11 19:08
個post簡直為我而設

X 2

我係London

你呢?

複式洋房

bbyou 發表於 19-9-11 19:13
X 2

我係London

Oxford and Nottingham

男爵府

係。好感恩有此機會。

大宅

2019新春慶豚圓

眼光係放遠咗,個人獨立咗!

子爵府

Valerielicious 發表於 19-9-11 19:14
Oxford and Nottingham

正!!!

大宅

超美好,留學日子,晚晚Party,
清晨先返屋企,冇阿媽管住哂。
人生最自由自在嘅時間

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

係好開心,眼界大開,見識咗好多係香港唔會見到嘅嘢,當然都有苦嘅時候,但而家只會記得開心嘅事

子爵府

絕對係
獨立, decision making skills, time management...都係當年累積出嚟

男爵府

2019新春慶豚圓

sabun 發表於 19-9-11 18:47
由小至大我都好羨慕人哋可以去留學,但我冇機會 到現在呀女能去留學我都替佢開心,有留過學嘅jm ...

自己住,好 enjoy。
當年我已經跟父母移民,但大學又去咗另一個 city,要自己照顧自己,但真係好難忙,亦好開心。

男爵府

GENNA 發表於 19-9-11 19:18
超美好,留學日子,晚晚Party,
清晨先返屋企,冇阿媽管住哂。
人生最自由自在嘅時間 ...

X2

男爵府

係好難忘嘅回憶

大宅

果段日子令我成長左好多,真係一段美好嘅回憶

侯爵府

ctsang 發表於 19-9-11 19:21
係好開心,眼界大開,見識咗好多係香港唔會見到嘅嘢,當然都有苦嘅時候,但而家只會記得開心嘅事
...

Haha 我都記得有受過苦、但又吾記得乜苦、只記得好多開心及低能野
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

男爵府

Valerielicious 發表於 19-9-11 19:08
個post簡直為我而設

X3 London

學識獨立,生活上,精神上和思考上。

學識溝通和包容的重要,同學和教授來自世界各地。

眼界大開,除了學術,可以有其他領域的追求,終身受用。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊