自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

伯爵府

所有單獨飯局外出街...一個月共兩次我覺得合理呀

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

JUNE408 發表於 19-9-11 22:47
三個星期一次囉

其他同事未結婚可以出得咁密

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

其實我個人覺得唔密,有時晚飯氣氛好d又唔使趕,又可以食好嘢,但老公有意見都要尊重,你為佢調節咗已ok啦,最緊要細路有人睇

水晶宮

畀面勳章

JUNE408 發表於 19-9-11 22:54
唔係一位 係成班 4、5個

另外果4,5個結左婚未 ? 佢地有小朋友嗎 ?

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

其實2星期出一次唔覺得密,唔好理同朋友定同事,結婚有小朋友都可以有自己生活
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

侯爵府

都多,我平均2個月一次。

大宅

JUNE408 發表於 19-9-11 22:18
平均二星期一次 過份嗎?
C6活日間已經見 夜晚點解仲要見
放工就要返來見仔囡好過

好奇問下 你同事都有小朋友嗎?

大宅

我理解樓主
可能唔係好多人會遇到好啱傾既同事,所以多數人都覺得兩星期一次係多
但我都曾經試過又係4/5個同事,差不多年紀,又玩得,真係lunch日日一齊食,1/2個星期又約食晚飯
但轉左工,自始就無再遇到一班咁好玩既同事,一年幾次食飯都係因為有老細請先去

別墅

回覆樓主:

要視乎除左同事飯局外,你其他日子會唔會都有好多朋友飯局,如果同事飯局加朋友飯局,一個月內係四次以下我覺得ok,否則就太over啦

男爵府

JAlove 發表於 19-9-12 06:17
男定女同事?

全女班

子爵府

回覆樓主:

每次食完飯幾點返屋企先?會唔會唔係次數問題而係返屋企嘅時間?

男爵府

回覆樓主:

可能你食飯時,你老公主力要湊仔,老人家煮飯。

男爵府

afterall 發表於 19-9-12 08:35
好奇問下 你同事都有小朋友嗎?

有二個有 二個無

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

出街食晚飯一個月2次唔算多。但對象是同事就令你C6覺得唔平衡囉。一日已見足9小時啦,仲搶埋晚飯時間...咁諗囉
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

JUNE408 發表於 19-9-11 23:43
我其實出面都有好多朋友 都會出去 但部分要趕返屋企 同埋星期五先可以出來
...

你都有小朋友?
晚上出黎食飯,我會掛住我個bb,但覺得唔可無咗自己的朋友生活(社交圈子),尤其在家庭唔開心時可以同佢地傾訴,也令自己的生活更完整(唔會只有家庭一方面)

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺無問題喎!好正常社交,二星期先1次,減壓都要la!

男爵府

靚豬豬 發表於 19-9-12 08:18
另外果4,5個結左婚未 ? 佢地有小朋友嗎 ?

有些有

公爵府

JUNE408 發表於 19-9-11 22:18
平均二星期一次 過份嗎?
C6活日間已經見 夜晚點解仲要見
放工就要返來見仔囡好過

二星期一次我覺得ok喎!
日頭係工作,夜晚係消閑。
你c6唔會同朋友食飯?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主嫁咗個深閨男!

男爵府

Gigi1127 發表於 19-9-12 08:48
你都有小朋友?
晚上出黎食飯,我會掛住我個bb,但覺得唔可無咗自己的朋友生活(社交圈子),尤其在家庭唔 ...

二個小朋友 但不是bb了

首頁
34567...8

尾頁

跳至