自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

別墅

回覆 JUNE408 的帖子

多。結咗婚生咗小朋友,大數人都會以家庭為中心。

大宅

每年一次半次

侯爵府

2019新春慶豚圓

多,我一個月都未必有一次約朋友,揀得嫁人b,應該要以家庭為重,至少老公出聲就要以老公為重先。

大宅

多,一個月一次也太多

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

JUNE408 發表於 19-9-11 22:18
平均二星期一次 過份嗎?
C6活日間已經見 夜晚點解仲要見
放工就要返來見仔囡好過

同事,太密了!

除非成班單身後生工餘一齊玩,有家庭子女的真不太適合。

你想每天見同事的時間,比較下你見老公仔女的時間吧!

伯爵府

有乜問題 生左小朋友就要圍住佢地轉唔可以有自己生活? 你話日日去或有一半日子都係就話姐 不過呢個世界有好多枷鎖比為人母嘅人 覺得你唔奉獻你嘅一切比仔女就係「唔知點做人阿媽」 其實你嘅身份除左阿媽都係一個人

flones5    發表於 19-9-12 22:40

子爵府

雖然講出尼好似好保守老土咁 ,但兩星期一次真心密

伯爵府

回覆樓主:

你係嫁左人 唔代表你嘅人生得家庭囉
到時你有乜婚姻問題 就有班人衝出黎話女人唔可以只係以家庭為全部

大宅

Joant 發表於 19-9-11 23:36
有乜問題 生左小朋友就要圍住佢地轉唔可以有自己生活? 你話日日去或有一半日子都係就話姐 不過呢個世界有 ...

係囉,點解個個都一面倒說樓主密?
可能樓主無乜其他朋友呢?
我覺得結婚生b後都要有自己生活,雖然生b後我約朋友都少左,但依舊會搵朋友晚飯囉,但可能一個月幾次變成一個月或2個月一次。

男爵府

Joant 發表於 19-9-11 23:36
有乜問題 生左小朋友就要圍住佢地轉唔可以有自己生活? 你話日日去或有一半日子都係就話姐 不過呢個世界有 ...

所以我唔會唔去街

男爵府

Gigi1127 發表於 19-9-11 23:40
係囉,點解個個都一面倒說樓主密?
可能樓主無乜其他朋友呢?
我覺得結婚生b後都要有自己生活,雖然生b後 ...

我其實出面都有好多朋友 都會出去 但部分要趕返屋企 同埋星期五先可以出來

子爵府

回覆 JUNE408 的帖子

多啦, 有家庭仔女, 真係以家庭為主好D, 妳C6 無錯

大宅

你小朋友幾大個?你出咗街有邊個照顧小朋友?

伯爵府

2019新春慶豚圓 BK Milk勳章

睇下本身frd唔frd,我最熟嘅同事每個月都會一齊食飯,好多置喺公司唔可以盡情講,不過呢啲我係已經視為朋友多過同事嘅。
如果唔熟嘅一年都唔想同佢地食一次啦

男爵府

羊加兔 發表於 19-9-11 23:46
你小朋友幾大個?你出咗街有邊個照顧小朋友?

二個小學
我爸爸媽媽老公可以睇 有補習姐姐

子爵府

回覆樓主:

自從我囡出世後,除了公司春茗,我無再同同事食晚飯(不過本來我都比較摺)!
我認為2星期1次真係密左d,始終有小朋友嘛!

侯爵府

2019新春慶豚圓

Joant 發表於 19-9-11 23:37
你係嫁左人 唔代表你嘅人生得家庭囉
到時你有乜婚姻問題 就有班人衝出黎話女人唔可以只係以家庭為全部:laug ...

吾係話吾出得街,只是以家庭為重啫,即係老公出到聲,密吾密都應該尊重反個老公啫

男爵府

回覆樓主:

重點係……入面有無男性朋友

男爵府

9999金 發表於 19-9-11 23:58
重點係……入面有無男性朋友

男爵府

澳門媽媽 發表於 19-9-11 23:52
吾係話吾出得街,只是以家庭為重啫,即係老公出到聲,密吾密都應該尊重反個老公啫
...

明白

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊