時政擂台

跳至

首頁
34567...71

尾頁

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hellokity 發表於 19-9-11 23:34
甲曱玩文宣,我都玩,我九七前加入警隊,做了爸爸好多年,因為學湊BB的原因,幾年前入了親子王國,其實我有 ...

你係堅警察?
如係堅的,咁我想講,多謝你同你班手足,你地既苦普通人感受唔到,多謝你地一路以嚟堅守崗位,為香港人服務。
作為一個普通市民,我無乜野幫到,只能夠默默咁支持你地,為你地打氣。
警察們加油,攰既時候,有時間可以上嚟bk睇下,呢到好多人支持你地。

複式洋房

Jessy 發表於 19-9-12 00:56
明白

咁小朋友返學有無比老師/同學欺凌??

傳聞有,有個小朋友入課室其他同學扮狗吠,真係好難過,替呢個小朋友同佢D同學難過,稚子何罪?

男爵府

hellokity 發表於 19-9-12 00:48
Good question! 俾人當眾屌當然會唔開心,我廿幾年經驗都會有 hard feeling, 不過深呼吸一啖,諗下對方的 ...

希望阿SIR多鼓勵你的同僚,一定要無視佢地,佢地失理智,黑白不分,亦有好多只是收錢的戲子,不要受他們影響。在氣餒的時候可以來bk看看多少人支持你地。加油!!一定要平平安安!!

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

警察加油,支持辛苦哂

侯爵府

2024年龍年勳章

支持香港警察!
想問之前拘捕行動咁快,
係咪暴徒中有人篤灰?
即是有人提供資料俾警察拘捕?
尋日警察記者會提供的報案熱線是否有一team專員管理?我想幫警方手舉報佢地,想確認一下各種方法。

珍珠宮

2024年龍年勳章

hellokity 發表於 19-9-12 01:03
傳聞有,有個小朋友入課室其他同學扮狗吠,真係好難過,替呢個小朋友同佢D同學難過,稚子何罪?
...

好變態

小朋友一定覺得好難受,警察子女都真係要更小心選擇學校!

不過我都一樣要小心選啦!我唔會想我仔女讀埋d教人欺凌別人的學校!!

希望每天開心渡過 ;-)

複式洋房

紫色線 發表於 19-9-12 00:33
我要湊初生,極少出街,所以更加少遇到你哋!
但請記住,好多市民支持警察。
同時亦祝福你哋,返工一定要 ...

呢次事件都係我和太太的一個經歷,未至於去到患難見真情,但相互扶持在心中

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

加油!辛苦晒!

別墅

回覆樓主:

阿sir,加油,香港警察,加油!多謝你哋,尤其呢三個月,不分日夜咁守護香港,向你們致敬!

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

好想問。。。點解次次都只係驅散而唔係違法就即拉呢?
次次見到d警察退後就好心痛,明明係維護法治,但偏偏變左磨心
同埋。。。純個人見解。。。新cp唔夠舊cp咁firm....唔知咁樣會唔會影響到士氣。。。

大宅

多謝你們保護市民,守護香港!加油!

大宅

月餅勳章

香港警察辛苦哂啦見到警察比人屈、比人侮辱,睇到我好心痛,好唔忿氣,希望你地繼續支撐落去,唔好氣餒!我地bk嘅媽媽都好支持你地架

複式洋房

小菜豆 發表於 19-9-12 01:07
支持香港警察!
想問之前拘捕行動咁快,
係咪暴徒中有人篤灰?

篤灰?唔知喎,不過有一句,若要人不知,除非己莫為。真係好啱!個十個 whatsapp係有人打理嘅,俾料佢地,你可能舉得微不足道,可能我地就係欠你一塊拼圖。

Mmiikk    發表於 19-10-5 19:48

大宅

畀面勳章

hellokity 發表於 19-9-12 01:08
呢次事件都係我和太太的一個經歷,未至於去到患難見真情,但相互扶持在心中
...

都好丫,起碼太太體諒明白你做既野。。。
成日睇d 黃色既,講d警嫂唔support自己老公 ,又話暴力又話呢樣又話果樣

複式洋房

cher0620 發表於 19-9-12 01:12
好想問。。。點解次次都只係驅散而唔係違法就即拉呢?
次次見到d警察退後就好心痛,明明係維護法治,但偏偏 ...

Cp就快退休喇,上層有上層的考慮,你的疑問都是我的,最重要自己做好自己個份,照顧好同事,平安人齊收工,士氣一直都有,如果冇撑不到今天。

侯爵府

2024年龍年勳章

知道,日後有資料一定WhatsApp俾警方。

複式洋房

cher0620 發表於 19-9-12 01:15
成日睇d 黃色既,講d警嫂唔support自己老公 ,又話暴力又話呢樣 ...

我只可以講,正常人睇到真相,唔會唔撑警察。

男爵府

警察呢幾個月不停被屈被抹黑,尤其暴亂時,幾乎所有鏡頭隊住你地,放大警察的一舉一動,極之偏頗。為何政府或警隊唔自己成立幾team攝影,或聘請出面d人,紀錄比較全面的事實?必要時可以澄清或成為證據

珍珠宮

2024年龍年勳章

cher0620 發表於 19-9-12 01:15
成日睇d 黃色既,講d警嫂唔support自己老公 ,又話暴力又話呢樣 ...

我覺得訪問那些警嫂都唔知堅定流??仲要係毒果訪問就更難令人信服。
希望每天開心渡過 ;-)

大宅

回覆樓主:

支持你 加油

首頁
34567...71

尾頁

跳至