時政擂台

跳至

首頁
23456...11

尾頁

大宅

I9528 發表於 19-9-12 08:04
我有屋企人已經手停口停,呢個月零收入

我好明白 真是很旁惶

大宅

Charlotte_mom 發表於 19-9-12 08:05
做香港人珠寶一樣難做
我呢幾個月收珠寶promo好凌厲

係 前所未有

大宅

cbeyond 發表於 19-9-12 08:45
我暫時係零影響, 工作無問題, 剛出完年中花紅, 預計年尾都有花紅, 另加雙粮。
但都覺得, 講得出無左自由行 ...

你就好我擔心份工都會冇

男爵府

醒目開學勳章

raven 發表於 19-9-12 08:45
無錯,我地其實生活係一個大同社會,係唔應該只單單睇自己既利益,每個人都只顧自己私慾,任意莽為,社會 ...

呢D咪顏色的分別囉

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

TobiLai 發表於 19-9-12 10:21
你就好我擔心份工都會冇
咁有冇睇定其他工?

公爵府

牛年勳章

cbeyond 發表於 19-9-12 08:45
我暫時係零影響, 工作無問題, 剛出完年中花紅, 預計年尾都有花紅, 另加雙粮。
但都覺得, 講得出無左自由行 ...

非常同意你嘅講法, 我同我老公都係零影響, 甚至乎因為啲物價平咗,有所得益! 但係我哋都唔會因為咁而開心,反為好擔心啲有家累、手停口停嘅市民! 見到咁環境仲開心嘅人 ,心腸好歹毒!

pigmei    發表於 19-9-12 11:16

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章

往年9月有個大型珠寶展,是國際性的,今年可能都沒有了。
往年9月酒店都好full...

男爵府

回覆 充裕 的帖子

今次呀爺都吾想再幫手嘞....唉.....

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

凡事2面睇,不過唔好咁黑心

伯爵府

2018復活節勳章

callmebabe 發表於 19-9-12 00:35
開喺大陸做大6人生意得唔得?

yes, go back china
office move to sz

大宅

肥豬皇 發表於 19-9-12 08:02
係喎,返中國做咪得囉

大宅

回覆樓主:

生意唔好就話搬去大陸, 搬要幾多錢呀?而家講緊出糧都無錢呀!

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

你係度呻只會比人奚落架, 搞事果班就係想趕走哂D大陸人, 理得你地食樹皮. 但佢地周末又會自動送中上去食探魚飲喜茶架....

子爵府

TobiLai 發表於 19-9-12 00:04
什麼時候可以回復?

有d人真係好黑心,話搬上大陸,老闆就話搬,咁打工的未冇左份工囉 ,佢地真係腦裝草

wlmlm577    發表於 19-9-12 14:43
wlmlm577    發表於 19-9-12 14:43

子爵府

廷廷媽 發表於 19-9-12 10:49
你係度呻只會比人奚落架, 搞事果班就係想趕走哂D大陸人, 理得你地食樹皮. 但佢地周末又會自動送中上去食探 ...

希望有人舉晒佢地,等佢地真係送中

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

TobiLai 發表於 19-9-12 00:04
什麼時候可以回復?

有排都未恢復到呀

公爵府

充裕 發表於 19-9-12 10:54
有d人真係好黑心,話搬上大陸,老闆就話搬,咁打工的未冇左份工囉 ,佢地真係腦裝草
...

嗰啲人明顯係腦殘!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

廷廷媽 發表於 19-9-12 10:49
你係度呻只會比人奚落架, 搞事果班就係想趕走哂D大陸人, 理得你地食樹皮. 但佢地周末又會自動送中上去食探 ...

成日話反中,我知好多人但係不斷又淘寶

大宅

...
可能D肥曱甴突然轉肽心向大陸係因為俚排肥豬係大陸有市有價呀,識時務

侯爵府

...

成日話幫香港市民爭取, 要多謝佢哋, 但佢哋又唔會理你死活喎, 你冇飯開你嘅事啦, 仲話大家香港人喎

首頁
23456...11

尾頁

跳至