自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

用左好多年 sony 由 xperia Z 開始用.....
對上一部係 xperia xz premium 用左兩年
早兩個月換左 xperia 1
我自己覺得好用..... sumsung 用過一次怕怕....
幾個月就壞要攞去維修.....

大宅

虎到金來勳章

回覆樓主:

曾經係Sony fans,由Xperia系列開始連續用過幾部,但後來發覺電池唔耐用,影相又唔及華為,之後轉左華為就用到而家。

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

我由Samsung Note 轉用 Sony Xperia, so far so good

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

用過三部智能手機,都係 Sony Xperia,之前兩部都用左2-3年,而家呢部用左年半仲好ok。我唔鍾意用 iphone,我揀 Sony 係覺得外形好,影相又好,用落都無咩問題,所以暫時一直都用 Sony。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

用過兩部,一部tx,幾年冇壞,但好慢。
一部Z3,用咗年幾兩年,突然死亡
開唔到機,依家用小米 平過Sony,好用過sony

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

sony 要用頂級機,好似xzp,差唔多用左兩年,無病無痛,唔覺慢左,同電唔覺唔襟用

珊瑚宮

回覆樓主:

不過系統就太簡化,乜都無,cap圖好唔方便,但就慳位,同好少撞app

翡翠宮

trenycebaby 發表於 19-9-12 10:00
見新出隻艦手機,五千幾,ok嗎?
SONY 手機好一般...以為佢今次長條型旗艦機有大改進...點知dxomark 測試得91分,自拍更慘不忍睹78分...只屬小米/華為入門機級別,諗唔到Sony 出啲麵粉咁正(手機感光元件),但自已出啲麵包(手機)卻差到離譜

伯爵府

回覆樓主:

我之前用過兩部, 依家用華為. 但我在家上 bk, fb, 淘寶 .... 好多 apps 都用番 sony. 華為係出街用及用相機功能咋

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

駁藍芽打印機和耳機好差,駁wifi上網又差

琥珀宮

回覆樓主:

用過,so far 都ok

大宅

好冷門喎

珊瑚宮

櫺囹桼 發表於 19-9-12 14:00
SONY 手機好一般...以為佢今次長條型旗艦機有大改進...點知dxomark 測試得91分,自拍更慘不忍睹78分...只屬 ...

https://youtu.be/3B2v0wud-7Q

依度睇,靚過S10+,唔知係對手弱,定係經過加工

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我用緊,原因就係平,5千?咪玩啦!

珊瑚宮

回覆樓主:

sony 價企唔得耐,等佢跌到咁上下,先好入手,之前幾隻都唔掂,係X1好dd,可以等依隻

侯爵府

回覆樓主:

用過Sony 旗艦機,電好快用完,轉左華為,華為好用好多,以後都吾會sony.

翡翠宮

櫺囹桼 發表於 19-9-12 14:00
SONY 手機好一般...以為佢今次長條型旗艦機有大改進...點知dxomark 測試得91分,自拍更慘不忍睹78分...只屬 ...

我都有呢個疑問,Sony明明有做相機業務,點解手機影相唔掂;我同事就話相機部門係唔參與手機設計……

珍珠宮

回覆樓主:

麻麻地

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原來咁差? 我老公用緊 xperia xa ultra, 幾好丫, 用左幾年, 個mon d 色靚, 部機又快.

大宅

回覆樓主:

以前用個...
舊電勁渣
同埋部機好熱好㷫
而家用緊小米, so far so good

首頁

尾頁

跳至