論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我見左好多係就係完約,不過2年就轉一轉....

男爵府

2019新春慶豚圓

有d姐姐唔想整花自己record所以點都會捱埋個約。佢地覺得完左約自己叫價能力高左有條件揀下僱主(其實都係事實)轉僱主原因咩都有,例如新僱主好做d,人工福利好的,地點近姊妹多d,或者對厭左舊僱主。

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

上手間屋不是笋工。又無著數。又無野落格。就走囉

我估係部份第一次来香港 骑牛揾馬捱到完约
玩具萬歲!

翡翠宮

或上手做初生。婴兒。小小孩。捱到完约。走夾吾抖

玩具萬歲!

子爵府

除咗以上姊妹講的原因,我仲曾經讀過一篇描述菲傭生活的文章,其中講話仲有一個我哋諗唔到的原因,係可以八卦唔同家庭的生活,滿足了女人的八卦心理。世界上仲有邊個工作可以24小時近距離睇曬一個家庭大門背後的生活

大宅

PonyMom 發表於 19-9-12 17:54
除咗以上姊妹講的原因,我仲曾經讀過一篇描述菲傭生活的文章,其中講話仲有一個我哋諗唔到的原因,係可以八 ...

好無聊

大宅

除咗以上姊妹講的原因,我仲曾經讀過一篇描述菲傭生活的文章,其中講話仲有一個我哋諗唔到的原因,係可以八 ...

八卦情報真係佢地精神食糧
裝睡的人喚不醒, 裝聾的人聽不聞

別墅

2019新春慶豚圓

iamdreaming 發表於 19-9-12 10:16

我都覺,好掙扎請唔請,因為亦有可能係個個僱主捱到佢完約唔續,即係未必超差,但好極有限

翡翠宮

講僱主事非。分享僱主家中照片。係佢地樂趣
玩具萬歲!

大宅

Deutsche 發表於 19-9-12 19:40
我都覺,好掙扎請唔請,因為亦有可能係個個僱主捱到佢完約唔續,即係未必超差,但好極有限
...

我咪就係呢種僱主,真係捱到工人完約 ,原因係唔甘心炒佢,賠錢畀佢去享樂。 佢叫 JuXie Txxxxxb, 好似啱啱喺司徒拔道搵咗新工,有緣嘅話新僱主喺度睇到呢個message,隨時pm我

子爵府

我都留意到呢個情況。聽Agent講話菲傭比較多鍾意轉工的。大家也唔好低估agent背後不斷遊說鼓勵,促成工人轉工的可能性

currypru    發表於 4 天前

別墅

Deutsche 發表於 19-9-12 19:40
...

我現在就是忍緊屋企個印印,捱到一月就完約...

大宅

所以我其實勁唔想請工人 !!! 成日有人目及住咁 !!!!

複式洋房

其實不一定,如果她好既,無須要換,因為請個新agent fee 也不平, 菲傭差不多12000

男爵府

2019新春慶豚圓

我同姐姐續咗第3份約,佢對上一個僱主做咗6年完約

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊