自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
藝人李佳芯與黎諾懿主演的無綫劇集《BB來了》,贏得收視與口碑,更令李佳芯一躍成為視后,原本劇集一早已計劃開拍續集,九月底原班人開拍,可惜之前李佳芯傳捲入政治風波被內地封殺,更被無綫雪藏,就連她之前代言的支付寶及化妝品牌廣告都被抽起。無綫早就計劃拍《BB》續集,但一直被演員檔期拖住,現時終決定全面換角、洗牌,故事仍以BB系列為主題,但男、女主角就換了馬國明及岑麗香,今次是香香產後復出之作,而李佳芯繼續入雪櫃之餘,黎諾懿都慘遭拖累。

「做好眼前嘅嘢就算」

對此,李佳芯昨日受訪時說:「本身都聽過會有改動嘅,但我冇聽過會轉成點。(諾懿被拖累?)唔使擔心啦!佢本身都有好多綜藝節目,公司都有好多劇,唔驚冇得做。(諾懿話好可惜?)我又冇咁諗喎!再做都唔代表有第一次嘅成績,可能人哋做有人哋嘅好呢!簡單啲,做好眼前嘅嘢就算,安排上嘅嘢唔到我控制,好多嘢唔需要強求。」不過,諾懿坦言覺得可惜,但亦明白沒有人想發生,他說:「《BB來了》係我同佳芯嘅一個佳作,其實拍續集如果冇咗邊個都唔好,唔再係原汁原味,所以起用其他人拍都啱,以全新嘅陣容、全新嘅古仔去睇。其實拍續集都有壓力,依家咁都OK,有個美好嘅回憶。」

而馬國明受訪時坦言還未收到公司通知,現時忙於拍攝《使徒行者3》,要拍到年底:「我未正式收到通知,公司安排我哋就要拍,有得拍固然開心。(同香香合作!)我之前都同佢合作過,佢係會令到同事好舒服嘅演員。」而香香於截稿前未有回覆。

男爵府

轉左馬國明

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

完全唔認為<Bb來了> 好睇!

侯爵府

2019新春慶豚圓 MommyPanel勳章 2019勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

想睇原班人馬多d

子爵府

回覆樓主:

黎被殃及池魚

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我好like 李佳芯嫁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

一路都唔覺BB來了好睇,亦唔覺得李佳芯演技達到視后級數。

珍珠宮

一舖清袋

水晶宮

2019新春慶豚圓

好普通的一套劇..唔覺特別好睇

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

JaneJaneT 發表於 19-9-12 11:27
藝人李佳芯與黎諾懿主演的無綫劇集《BB來了》,贏得收視與口碑,更令李佳芯一躍成為視后,原本劇集一早已計 ...
唔明BB來了有乜好睇
(無追看, 但有睇過幾集)
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

JaneJaneT 發表於 19-9-12 11:27
藝人李佳芯與黎諾懿主演的無綫劇集《BB來了》,贏得收視與口碑,更令李佳芯一躍成為視后,原本劇集一早已計 ...

轉左人唔係果回事
請更年期大媽唔好追擊我, 高抬貴手

珍珠宮

JaneJaneT 發表於 19-9-12 11:28
轉左馬國明

+香香!新鮮!期待
自由太多會令世人失去平衡

公爵府

回覆樓主:

轉左人可能仲好睇

子爵府

2019勳章

回覆樓主:

無所謂。
套劇一般, 我又麻麻地李佳芯。

侯爵府

BB來了咁都有得拍續集
普通過普通
劇情仲可以有乜發揮?

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

ChloeMa 發表於 19-9-12 11:33
完全唔認為 好睇!

侯爵府

2019勳章

完全唔認為 好睇!

我都無睇,她她她都無睇

伯爵府

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

岑麗香幾好,馬明就麻麻。

男爵府

2019新春慶豚圓

完全唔認為 好睇!

x2

侯爵府

回覆 JaneJaneT 的帖子

我想睇佢2個喎!
唔開大陸市場, 比hk人睇得唔得呀?

呢d貼地題材會好睇

再唔係, 阿田做, 都會做到個種肉緊, 香香同馬明太柔了.

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊