產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
想問有冇人紮肚覺得有用?瘦左幾多?會唔會好辛苦?

別墅

2019勳章

Wa.wa.wa 發表於 19-9-12 13:04
想問有冇人紮肚覺得有用?瘦左幾多?會唔會好辛苦?

紮肚有用呀,將肚肉同內臟兒返正佢,條腰瘦3吋,我又覺得還好,係第一次紮覺得有d緊,唔慣姐

複式洋房

2019新春慶豚圓

gallaceee 發表於 19-9-12 14:48
紮肚有用呀,將肚肉同內臟兒返正佢,條腰瘦3吋,我又覺得還好,係第一次紮覺得有d緊,唔慣姐
...

你紮左幾多日

2019新春慶豚圓

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

回覆 Wa.wa.wa 的帖子

Hi Wa.wa.wa ,生產過嘅媽媽肚皮繃緊度可能會受影響,明白媽媽想用紮肚修身,效果方面會因人而異,最持久方法係透過飲食及運動去達到修身/腹效果,熱量消耗比熱量攝取多,持續做收緊腹部運動,修身成果可以保持更耐。BB幾大? 開始做產後運動未?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

2019新春慶豚圓

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
[email protected] 發表於 19-9-13 12:22
回覆 Wa.wa.wa 的帖子

Hi

Bb而家5個半月,我已經每晚都會落行急跑行至少半小時,已維持一個月,但都唔瘦

2019新春慶豚圓

發表於 前天 16:52 |顯示全部帖子
Wa.wa.wa 發表於 19-9-13 22:02
Bb而家5個半月,我已經每晚都會落行急跑行至少半小時,已維持一個月,但都唔瘦
...

媽媽每日都有做運動好好呀,一般需要時間慢慢見到成果架,勤D收腹運動,例如身體平躺, 兩腿伸直 離地面60度, 然後雙腿好似剪刀一樣打橫張開-交叉, 張開-交叉, 速度越慢越有效, 依個動作可以鍛鍊腰部肌肉‧ 另外,配合清淡少油飲食習慣都好重要,多攝取高纖維,加入糙米、紅米、薏米、燕麥片入白米度增加纖維攝取,可以增加纖維攝取量,睇下會唔會快D見到成效,加油!

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

別墅

2019勳章

發表於 10 小時前 |顯示全部帖子
Wa.wa.wa 發表於 19-9-12 18:01
你紮左幾多日

紮肚紮左10日左右呀,都見到明顯既效果

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊