想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

正常30我我16.6 ,想問有沒有類似情況而又能自然懷孕的姊妹?可鼓勵下! 因為我有朱古力瘤既復發機會,醫生建議我做iui/ivf

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆 YUMMYNGAN 的帖子

你個AMH係以咩單位計算?

大宅

YUMMYNGAN 發表於 19-9-12 16:35
正常30我我16.6 ,想問有沒有類似情況而又能自然懷孕的姊妹?可鼓勵下! 因為我有朱古力瘤既復發機會,醫生 ...

你幾多歲?照計你有2.32ng/ml?
係咪你個歲數要有4-6ng/ml?
佢classify左你係low fertility?

複式洋房

HOPEFORBB 發表於 19-9-12 19:37

你個AMH係以咩單位計算?

Pmol/L

大宅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
正常30我我16.6 ,想問有沒有類似情況而又能自然懷孕的姊妹?可鼓勵下! 因為我有朱古力瘤既復發機會,醫生 ...

2.32 ng 還不差,直接做ivf 吧
iui 成功率10-15%. ivf 30歲有5 成以上
無謂嘥時間做iui

複式洋房

LamLum 發表於 19-9-12 19:45
你幾多歲?照計你有2.32ng/ml?
係咪你個歲數要有4-6ng/ml?
佢classify左你係low fertility?

我31歲 醫生話我懷孕機會低啲

男爵府

睇AMH就唔算差,但可能因為朱古力瘤問題影響,所以醫生有此comment

複式洋房

2019勳章

我幾年前做過卵巢水瘤手術,我check過amh 1.95中醫師話,只要卵子質素好就無問題,話有人低過1,都自然有

複式洋房

發表於 前天 08:39 |顯示全部帖子
yhyeung 發表於 19-9-13 08:35
2.32 ng 還不差,直接做ivf 吧
iui 成功率10-15%. ivf 30歲有5 成以上
無謂嘥時間做iui

我朋友都係咁講,我諗住試多兩三個月,再唔得就同老公考慮下 thanks

複式洋房

發表於 前天 08:40 |顯示全部帖子
HOPEFORBB 發表於 19-9-13 11:42

睇AMH就唔算差,但可能因為朱古力瘤問題影響,所以醫生有此comment ...

哦,原來係咁。thanks

複式洋房

發表於 前天 08:41 |顯示全部帖子
Kaykay1122 發表於 19-9-13 22:09

我幾年前做過卵巢水瘤手術,我check過amh 1.95中醫師話,只要卵子質素好就無問題, ...

係架?好勵志呀! 我乖乖繼續睇中醫...

複式洋房

發表於 前天 20:08 |顯示全部帖子

我地可以做朋友喎(emoji)(emoji)!我29歲但AMh得0.59炸!最近做左朱古力瘤手術醫生話我子宮內膜異位症算嚴重!醫生都叫我下個月要好努力試自然.如果唔得就要盡快做ivf/iui 啊

複式洋房

2019勳章

發表於 前天 21:51 |顯示全部帖子

不要灰心,我都36,我剛剛開始試,希望可以自然有

複式洋房

發表於 昨天 09:29 |顯示全部帖子

我34 歲時候check , AMH 得0.68,好幸運地做咗兩次iui 生咗個。上年諗往追多個,於是又再做咗兩次iui, 不過都失敗,而且基礎卵只有一至兩個,本來諗住要做ivf,
點知就bingo 咗,生咗第二胎!我今年都差不多40 喇!所以AMH 低自然懷孕重有機會㗎!

複式洋房

發表於 1 小時前 |顯示全部帖子
回覆 Kaykay1122 的帖子

是的!! 一起努力!!!

複式洋房

發表於 1 小時前 |顯示全部帖子
回覆 Krislee1509 的帖子

二寶幫你省返好多錢呀! 叻叻豬! 我希望放鬆到心情啦。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊