時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

FB有班黑衣人問BK家長有冇為自己下一代著想過。因為個post已經唔見左,唔知邊度有機會可以答翻尼個post。我想在度答翻他們:

1. 正正因為我們是關心自己下一代成長的父母,我們不希望自己D子女,有朝一日變成好似他們甘:暴力甚至犯罪、把違法當光榮、造謠、顛倒是非黑白、人云亦云沒有獨立思考能力、講野做事冇證據冇邏輯、連自己的祖國都背叛。這個是家長最簡單的要求,我唔希望D子女有幾優秀,但系千祁唔好變成甘樣的人。

2.黃絲們以為自己在做緊正義的事情,還用各種華麗的外衣包裝自己。其實你地有沒有想過:既然你們是做緊正義的事情,又是為左香港未來,點解有香港人鬧你們是曱甴、仲將你地當過街老鼠、人人喊打?就因為尼班藍絲都”白痴”?本人身邊都是深藍,專業人士、企業高管一抓一大把。再唔系,何超瓊、美心大小姐都是無知師奶?

你們形容自己是”義士”,香港民眾形容你們系曱甴,甘大噶反差,想想唔覺得可笑同諷刺咩?

子爵府

班曱甴都冇人性
邊會聽入耳
所以你都係對牛彈琴

大宅

哎,好似系

大宅

2021可愛聖誕B勳章

回覆樓主:

仔女都唔識湊嘅人走黎話d媽媽唔為下一代著想 笑大人個口

男爵府

yaoyao03 發表於 19-9-13 10:27
FB有班黑衣人問BK家長有冇為自己下一代著想過。因為個post已經唔見左,唔知邊度有機會可以答翻尼個post。我 ...

佢地吾係吾知自己犯法,否則吾駛戴口罩逃避刑責,只不過佢地不斷話俾自己知為左崇高嘅理想而犯法,所以你話佢做錯,佢地會好激動,甚至打人。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

伯爵府

同佢哋講道理係無用,佢哋只會hea答你,甚至迴避你嘅問題,呢啲現象係BK試得多。

禁止訪問

男爵府

牠們有人沒有下一代,如何豆絲,岑人妖,菊花全,不會明白點教養下一代
牠們有人有下一代,如巫婆,漢奸李,毒果黎,死森美,個個專業人士,科學家,天才兒童,叫別人仔女去衝

我的下一代自己好好保護,不需要牠們的爭取甚麼

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

yaoyao03 發表於 19-9-13 10:27
FB有班黑衣人問BK家長有冇為自己下一代著想過。因為個post已經唔見左,唔知邊度有機會可以答翻尼個post。我 ...

慳番啖氣啦,同啲精神病嘅人有什麼好討論,叫佢哋睇醫生吧~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至