自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

新港城方便但單位㥛細⋯⋯請問哪一個屋宛比較好住?

珊瑚宮

lawmiki 發表於 19-9-13 14:47

銀湖・天峰

子爵府

有冇睇過5期? 實用面積差不多成千尺,除非你住慣大屋,唔係成千尺樓應唔算細。

06/09/2019
[url=]5期 海濤居[/url][url=]1座[/url][url=]4樓[/url][url=]A室[/url]

23年$1,140萬932呎1,223呎

男爵府

留意下居屋,如租,價錢同新港城差不多,但大D,好用D。

我之前都係睇新港城,但太細,好在揾到已補地價居居盤,都方便㗎,不過少D選擇。

wcpcelia    發表於 19-9-15 16:15

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

海典居幾好住。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我住雅濤居
都好近新港城,幾方便

男爵府

October. 發表於 19-9-13 18:08
有冇睇過5期? 實用面積差不多成千尺,除非你住慣大屋,唔係成千尺樓應唔算細。
我只須租2⃣️房,睇過海柏同新港城,好似仲細過迎海。

男爵府

cnyiris 發表於 19-9-13 18:17
留意下居屋,如租,價錢同新港城差不多,但大D,好用D。

我之前都係睇新港城,但太細,好在揾到已補地價 ...
謝謝你的提議,近排我都有留意,真係冇乜。
因為打算要小朋友自己返學放學,所以第一時間諗起新都城最方便安全,但睇咗幾間,好細。海柏好似大啲。

大宅

Happyhappylive 發表於 19-9-13 14:57
銀湖・天峰

[img align=left]http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogard20070117_7_BBD+is.png[/img]

男爵府

佢有大,我朋友住嗰個都大

大宅

lawmiki 發表於 19-9-14 10:06
因為打算要小朋友自己返學放學,所以第一時間諗起新都城最方便 ...

方便就一定係市中心個d屋苑
有商場又有街市,巴士線又多
新港城、海栢、馬鞍山中心、海典灣
起碼落雨去搭車都唔太洗開雨傘
新d嘅就銀湖或迎海
但冇街市最近要去利安或出番新港城

公爵府

新港城有大單位啊

大宅

我住海柏2房,三人住都ok,同埋海柏有3房架

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

October. 發表於 19-9-13 18:08

所以……真是好神奇!
多謝jm 們細心講解。

男爵府

lawmiki 發表於 19-9-14 10:06
因為打算要小朋友自己返學放學,所以第一時間諗起新都城最方便 ...

唔好客氣,祝你早日揾到好屋

子爵府

新港城嘅兩房都有五百呎我睇過都唔算細, 以你嘅標準 ,你千祈唔好去第一城你更加覺得住唔到人

伯爵府

回覆樓主:

投海典居一票,低密度,樓下中央公園,無太多樓,但近商場同馬鐵,又有巴士總站。

公爵府

sonet 發表於 19-9-15 11:05
新港城嘅兩房都有五百呎我睇過都唔算細, 以你嘅標準 ,你千祈唔好去第一城你更加覺得住唔到人
...

第一城有露台嗰款勁大㗎

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

babybabyu 發表於 19-9-15 13:34
投海典居一票,低密度,樓下中央公園,無太多樓,但近商場同馬鐵,又有巴士總站。
...

保安仲幾ok架。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

my005 發表於 19-9-15 14:33
保安仲幾ok架。

我娘家附近三房半向海,真係幾正

首頁

尾頁

跳至