時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

https://www.youtube.com/watch?v=yhxAp64LSrg
五星紅旗迎風飄揚 勝利歌聲多麼響亮 歌唱我們親愛的祖國 從今走向繁榮富強 越過高山 越過平原 跨過奔騰的黃河長江 寬廣美麗的土地 是我們可愛的家鄉 我們愛和平 我們愛家鄉 我們團結友愛堅強如鋼 五星紅旗迎風飄揚 勝利歌聲多麼響亮 歌唱我們親愛的祖國 從今走向繁榮富強 越過高山 越過平原 跨過奔騰的黃河長江 寬廣美麗的土地 是我們可愛的家鄉 我們愛和平 我們愛家鄉 我們團結友愛堅強如鋼 五星紅旗迎風飄揚 勝利歌聲多麼響亮 歌唱我們親愛的祖國 從今走向繁榮富強 歌唱我們親愛的祖國 從今走向繁榮富強

男爵府

回覆樓主:

中國嘅國民教育做得好,學生都想祖國繁榮富強,但香港只係出咗班賣國賊,只識打砸搶燒
作為一個香港人,真係好慚愧

男爵府

bbbusy 發表於 19-9-13 17:48
https://www.youtube.com/watch?v=yhxAp64LSrg
五星紅旗迎風飄揚 勝利歌聲多麼響亮 歌唱我們親愛的祖國 從 ...

呢首真係好好聽。每次聽都好感動。

禁止訪問

回覆樓主:

琥珀宮

tp-windy 發表於 19-9-13 19:26
中國嘅國民教育做得好,學生都想祖國繁榮富強,但香港只係出咗班賣國賊,只識打砸搶燒
作為一個香 ...

香港走返60至70年代大陸嘅老路,年輕一代嘅紅衞兵被利用去破壞社會,逼害人民,淪為政治工具。今日呢班黑衣暴徒,做梗同樣嘅事,分別在紅衞自覺兵光榮去幹,黑衞兵自知幹的係不光彩嘅事,所以冇面見香江人。

子爵府

tp-windy 發表於 19-9-13 19:26
作為一個香 ...

首頁

尾頁

跳至