跳至

首頁

尾頁

大宅

我一家打算技術移民,分數都應該夠,不過仍是放唔低香港所有野,遲遲唔敢同agent簽約
有冇同路人/已經成功移民嘅過來人,一齊分享下心得,減減壓。

子爵府

naigai 發表於 19-9-14 21:52
我一家打算技術移民,分數都應該夠,不過仍是放唔低香港所有野,遲遲唔敢同agent簽約
有冇同路人/ ...

斷捨離,決定明年暑假去澳洲。

大宅

Gloriasogashiwa 發表於 19-9-15 10:21
斷捨離,決定明年暑假去澳洲。

移民批咗?

子爵府

naigai 發表於 19-9-15 19:44
移民批咗?

闊別2x年,提早回流。

大宅

Gloriasogashiwa 發表於 19-9-15 20:11
闊別2x年,提早回流。

wish u have a new life

別墅

naigai 發表於 19-9-14 21:52
有冇同路人/ ...

我成日都同人講申請在先啦,越遲申請,只會越來越難,依家申請,批到都還有5年時間諗走唔走。而且夠分也未必批,好多熱門行業,如護士,accountant, 入表後還要鬥高分。

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

Gloriasogashiwa 發表於 19-9-15 20:11
闊別2x年,提早回流。

https://www.facebook.com/groups/2395262170562224/
可以入去識下住緊南澳嘅媽咪。

民房

[size=1.4em]前ー排問過幾間都過100k-150k , 感覺assessments 之後交左 EOI唔會比advise 同follow up ,可能太多客,所以仲末選定agent 仲尋找中

複式洋房

回覆 naigai 的帖子

我已移到Sydney第11年! 魚與熊掌..., 你明的! 可否分享下你想移民的目的呢?
在Sydney的家長, 如果有興趣讓你的小孩學習 "珠心算", 可聯絡我。請看本學院的 http://www.facebook.com/EAMAC.sydney。 本學院每年設有台灣省商業會珠心算評級試; 並且出國參加世界城市杯三算比賽。全年收生, 報名熱線 0450 064 275!

子爵府

EliasDaddy 發表於 19-10-3 11:44
回覆 naigai 的帖子

我已移到Sydney第11年! 魚與熊掌..., 你明的! 可否分享下你想移民的目的呢?

請問你喜歡住在Sydney 嗎? 我未攪到移民

複式洋房

回覆 binbin仔 的帖子

已住了11年, 什麼都習慣, 我喜歡這裡的平靜和自由, 收入未必比HK高, 但夠生活! 如要移民就一定不要往後望!
在Sydney的家長, 如果有興趣讓你的小孩學習 "珠心算", 可聯絡我。請看本學院的 http://www.facebook.com/EAMAC.sydney。 本學院每年設有台灣省商業會珠心算評級試; 並且出國參加世界城市杯三算比賽。全年收生, 報名熱線 0450 064 275!

男爵府

EliasDaddy 發表於 19-10-9 06:41
回覆 binbin仔 的帖子

已住了11年, 什麼都習慣, 我喜歡這裡的平靜和自由, 收入未必比HK高, 但夠生活! 如要 ...

多謝分享! 以前住澳洲,會討厭,因為無靚野買又貴,而家好想返去!

複式洋房

回覆 readymama 的帖子

上網或到海外買吧!

*我老婆在一間 Sydney的豪華老人院工作, 如有nurse已移到sydney想找工作, pm我吧!

洋房

闊別2x年,提早回流。

I ask to HK in 1998 and will back go Oz in 2 years too. Now waiting to submit my hubby partner visa and then will back go Sydney soon.

首頁

尾頁

跳至