懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我知道自己托男仔後,諗住行街睇下男B野,但完全了無生趣,行到無心機......男b啲衫仔真係無咁靚....相反女b啲野真係靚好多好多!(emoji)
大家有無同感?

男爵府

lilywnl.ay6b 發表於 19-9-15 02:16
我知道自己托男仔後,諗住行街睇下男B野,但完全了無生趣,行到無心機......男b啲衫仔真係無咁靚....相反女 ...

係架 未驗到前幻想生女買靚衫買髮夾 如果係仔就是但求其
結果真的是仔 佢既衫仔我買平野吾講款只是質料過得去就是

子爵府

回覆樓主:

我第二胎係仔。而家35w, 直情冇買新衫,著朋友俾就算

複式洋房

yoyocandy 發表於 19-9-15 13:13

係架 未驗到前幻想生女買靚衫買髮夾 如果係仔就是但求其

(emoji)(emoji)見到啲囡仔衫有得睇無得買,真係好羨慕生囡嘅媽媽!

複式洋房

winnie627 發表於 19-9-15 13:19
我第五胎係仔。而家35w, 直情冇買新衫,著朋友俾就算

第五胎!!??媽媽你好勁! 咁你頭四個小朋友嘅性別係咩啊?

子爵府

lilywnl.ay6b 發表於 19-9-15 13:32
第五胎!!??媽媽你好勁! 咁你頭四個小朋友嘅性別係咩啊?

嘩,打錯,係第二胎,改返先

男爵府

lilywnl.ay6b 發表於 19-9-15 13:31
(emoji)(emoji)見到啲囡仔衫有得睇無得買,真係好羨慕生囡嘅媽媽!

我又冇咩羨慕人地啊 但行街時會睇多d滿足下視覺咁囉 另一個角度睇慳左好多錢

複式洋房

yoyocandy 發表於 19-9-15 14:37
我又冇咩羨慕人地啊 但行街時會睇多d滿足下視覺咁囉 另一個角度睇慳左好多錢 :wahaha ...

都係嘅,仔真係可以鏗多啲錢(emoji)

複式洋房

winnie627 發表於 19-9-15 13:39
嘩,打錯,係第二胎,改返先

哈哈,嚇死我(emoji)

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章

我朋友差不多全部都生女, 佢地成日講買乜買乜都冇我份。
不過又咁諗,生仔又唔駛攪咁多野,求其T shirt +褲就出得街,重覆著又冇人理,真係岩晒我依D懶懶閒嘅媽咪

子爵府

lilywnl.ay6b 發表於 19-9-15 02:16
我知道自己托男仔後,諗住行街睇下男B野,但完全了無生趣,行到無心機......男b啲衫仔真係無咁靚....相反女 ...

係咁架,特別媽媽谷生囡個炸人成日share佢地囡囡d新衫,但男仔又無野好裝扮,得個睇字,但慳好多錢係真

複式洋房

qqyanyan 發表於 19-9-16 12:21
我朋友差不多全部都生女, 佢地成日講買乜買乜都冇我份。
不過又咁諗,生仔又唔駛攪咁多野,求其T shirt +褲 ...

我都想幫仔仔打扮得靚啲,但無奈我對男仔野真係唔感興趣,唔識欣賞(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

Pink_girl 發表於 19-9-16 13:13
係咁架,特別媽媽谷生囡個炸人成日share佢地囡囡d新衫,但男仔又無野好裝扮,得個睇字,但慳好多錢係真:wa ...

鏗錢都係一個重點黎嘅(emoji)(emoji) 樂觀啲咁講

子爵府

lilywnl.ay6b 發表於 19-9-16 18:02
我都想幫仔仔打扮得靚啲,但無奈我對男仔野真係唔感興趣,唔識欣賞(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
...

我都好明白,作為過來人同你講,其實你未生出黎姐,我當初都係恨女恨到癲,做完nifty知道係仔都down左一排,買衫時見到女仔衫亦好down,身邊個個又陀女,後來生左仔仔後,你就知點解係人都話自己生既仔女都唔重要,因為自己生出黎一定最錫,無關性別!依家我都好比心機幫佢買靚衫扮型仔同埋生左佢出黎後,你會有好多野煩,煩佢幾時戒夜奶,見佢唔笑唔望人又怕佢自閉,識轉身又怕佢跌落床,病左你會好心痛,久而久之你唔會咁focus「買乜衫比佢」咁膚淺,而係希望佢每日都健康就足夠

大宅

Pink_girl 發表於 19-9-16 22:39
我都好明白,作為過來人同你講,其實你未生出黎姐,我當初都係恨女恨到癲,做完nifty知道係仔都down左一排 ...

同感
我由未有時都已經不停同身邊既人講我一定要生女,唔要仔,有男仔恐懼症,因自己本身家庭全部都係女,又鍾意同女扮靚
驗果時係仔只係覺得好好笑,由陀果時心態已經轉變左,只要佢健康就好
到生左出黎,覺得仔原來都好得意,又識嗲自己,同埋依家好多韓國衫都可以著得好型
我仲幻想緊佢多啲頭髮大個啲時,間唔中用直髮夾夾下個頭扮韓仔,男仔都可以又靚又型又可愛,唔同路線
其實依家諗返女可能痴爸爸唔痴自己都未必咁開心,到時生左你著重同佢親密感多過扮靚滿足自己架喇

大宅

生仔可以慳返好多錢

大宅

我上一個係仔,以前都會覺得女仔衫得意d...但係宜家越黎越發覺d女仔衫好唔舒服,又厘士又花邊勁論盡我又唔鍾意粉紅色,相反男仔衫好舒服好方便

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

d 衫仔冇咁多花款,不過都可以幫個仔打扮。

湊仔真係輕鬆好多,又少d擔心,不過又體力勞動多d. 湊開仔後要湊女,初初覺得有d辛苦。

禁止訪問

男爵府

邊個話生仔就無得扮靚靚架 我買衫比個仔仲多過自己,睇下你識唔識幫個仔襯衫架者

首頁

尾頁

跳至