產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我囝個頭後美枕生石頭瘡,耳仔裏邊又生咗粒瘡,一掂佢就爆喊,我想帶佢睇醫生,但屋企人話唔使睇,等粒瘡慢慢消,應該點做好啊

2019新春慶豚圓

回覆 Sinsinbabay 的帖子

Hi Sinsinbabay ,BB今日好些未 ? 耳瘡有可能因為外耳道毛囊發炎,都建議同BB睇睇醫生,搵出原因會放心D。平時同BB洗頭/沖涼時,建議媽媽用棉花球預防污水流入耳仔,用清水輕抹耳殼已經足夠,另外,唔建議媽媽自行為BB清潔耳垢,因為耳垢有保護和潤滑耳道嘅作用,一般會跟住表皮細胞自行排出外耳道架!

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

回覆 Sinsinbabay 的帖子

係咪洗頭沖涼個陣入到水?揾醫生睇睇有冇藥膏搽好d喎!

別墅

回覆 [email protected] 的帖子

Thanks 🙏

別墅

回覆 hello.kelly 的帖子

應該奶粉問題,最後要睇醫生,好快好反,即係轉奶粉

2019新春慶豚圓

Sinsinbabay 發表於 19-10-12 12:52
回覆 [email protected] 的帖子

Thanks 🙏

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊