時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

擔心乜嘢?做暴徒先至怕俾人拉。

出得嚟行,預咗要還,咪走數添啊!

珍珠宮

SandyKL 發表於 19-9-15 15:51
警察使用武力係被動,有法律賦予嘅權限使用,暴徒只有你呢類授權,分別於此。
...

濫用權力就是暴力。
不要忘記7警案及朱經緯案的例子。好採有記者攝錄到有証據咪可以追究。不知道有幾多無機會申訴。
你是否掉失了良知?

你這種盲撐咪做就了暴鼠這種怪物的出現。
剛剛的星期六及日在炮台山、北角、淘大花園就已經成功演繹出什麼叫蛇鼠一鍋。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

Bibibut 發表於 19-9-15 11:40
你地在邊到睇新聞多?我都吾想睇頭睇尾。真架。

建議樓主可以自己落場睇下
我都算年輕 20多d
果次太子有到現場
警察就在我後方推進 一個身位
但佢係叫我快d走 依度好危險 小心d

無見過佢拉真係無辜既市民 你唔好危言聳聽啦
睇下直播 唔係換左衫搭車返屋企就變左普通市民無犯法囉!

MeiCheLin    發表於 19-9-16 12:21

大宅

ARS_fans 發表於 19-9-15 11:21
我兩個仔而家最驚係蒙面黑衣人,希望警察快d拉晒佢地

我家兩位年青人2x歲同1x歲,佢地最驚是黑衣人,及黃絲同學,因為唔同政見會俾人打及排斥。
明知警察在辦事捉緊人,仲行埋去做乜。

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Bibibut 的帖子

果D青少年, 父母一早知, 但勸唔到,管唔到。被洗腦洗到同父母敵對。
你睇YOUTUBE片, 文宣同青少年講﹕"如果父母仍然支持警宗, 其實都不是十分愛你"歪曲事實。
有D父母話斷絕關係, 子女都唔肯回頭。

如果子女無啦啦被拉而父母于知情, 其實本身親子關係都疏離, 果D父母本身都唔擔心。
樓主, 你明嗎?

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 162mama 的帖子

醒下啦...你太天真啦...所有國家都冇民主架傻仔, 民主永遠同政權對立, 冇一個政權會容許絕對民主存在!
你唔係以為台灣好民主呀?
咁你去台灣支持條肥菜ENGLISH囉

琥珀宮

Alex123 發表於 19-9-16 09:30
濫用權力就是暴力。
不要忘記7警案及朱經緯案的例子。好採有記者攝錄到有証據咪可以追究。不知道有幾多無 ...

我星期六有去淘大,今朝聽《千禧年代》毒果社評,話愛國人士打年輕市民,整個故事調轉,我係現場至見識到黃媒扭曲事實威力,你繼續你嘅被餵呢啲資訊啦,唔阻你嘞。

珍珠宮

SandyKL 發表於 19-9-16 11:08
我星期六有去淘大,今朝聽《千禧年代》毒果社評,話愛國人士打年輕市民,整個故事調轉,我係現場至見識到 ...

你唔講下昨晚暴鼠在北角蛇鼠一窩的暴行?
你要選擇性去睇事情一定可以搵到問題。這(emoji)無人同意年青市民打人是正確。但你有冇睇清楚班老鼠如何處理事件?誰的處理手法引起民憤?再伸延出其他暴力行為。
我也在西灣河見識過班老鼠如何處理藍屍打學生事件,打完人還可以報警叫老鼠護送離開,之後比街坊合力鬧走班過街老鼠。

公爵府

Bibibut 發表於 19-9-15 11:06
在電視、FB, 見到年輕人被拉,冇啦啦落去食飯被拉,落巴士被拉,究竟佢地做左乜野要比人㩒在地下?究竟警察 ...

我唔擔心警察拉我啲細路woo, 我啲細路品學兼優,拎獎學金,尊師重道,又愛港愛國,出街又冇冇裝備,好地地出去,從來冇俾人查過,見到出面亂,都唔會去亂既地方,守法,仲乜要驚

別墅

super_aries 發表於 19-9-15 12:38
請問黑衣,口罩,防毒面,頭盔~……
那一樣是犯法?

依家咁既時期 暴動完 係你身上搜到依d野
唔拉你咁請問拉邊個?
拉到差館發現你係無事就唔會起訴你架啦
除非你身有屎

別墅

Alex123 發表於 19-9-15 12:48
係告唔入,但已經被老鼠先打或玩一餐。明顯是發洩。
一向是高調拉人,低調放人。
...

我夠可以話我比示威者捉左去姦啦
講咋嘛 你就信啦?仲天真過小妹妹

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Alex123 的帖子

警方唔係駛用暴力, 係武力啫...d示威者咁暴戾, 唔用武力點拉佢地啊?

別墅

coolalalala 發表於 19-9-15 12:56
我都想信法治呢個基石未受政治影響

JM唔知你有無留意尋日有蘋果新聞標題為「6.12首宗暴動案 控 ...

梗係無影響啦jm
陪審團竟然可以投票無罪阿
搶槍射警察三槍
依d你又睇唔到阿?
不公?另一邊又好公平?

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Alex123 的帖子

點樣蛇鼠一窩?你覺得警察應該點做先?

別墅

Alex123 發表於 19-9-16 11:16
你要選擇性去睇事情一定可以搵到問題。這(emoji)無人同意年青市 ...

一樣啦 你地打完人有埋黑記護送你地走
大頭照都影唔到一張阿

琥珀宮

Alex123 發表於 19-9-16 11:16
你要選擇性去睇事情一定可以搵到問題。這(emoji)無人同意年青市 ...

北角係邊個去踩場先?你唔譴責班暴徒,而去話班街坊蛇鼠一窩?

老鼠?米奇老鼠?

藍絲打學生,哦!又係無端端打囉呵!好似今朝有個男人打上《千禧年代》,講同老婆與女去淘大,佢個女無端端俾個有個拎住國旗嘅女人衝埋嚟撞,吖,我手中冇國旗,入到去淘大又冇人撞我嘅。呢排都好多無端端,無啦啦囉

珍珠宮

SandyKL 發表於 19-9-16 11:08
我星期六有去淘大,今朝聽《千禧年代》毒果社評,話愛國人士打年輕市民,整個故事調轉,我係現場至見識到 ...

睇清楚啦!你啲同路人呀?你又是否暴徒一分子呀?

【逃犯條例】新城市廣場市民聚集高歌 中年男女持長刀鐵通威嚇 https://news.mingpao.com/ins/%e6%b8%af%e8%81%9e/article/20190916/s00001/1568601189248/%e3%80%90%e9%80%83%e7%8a%af%e6%a2%9d%e4%be%8b%e3%80%91%e6%96%b0%e5%9f%8e%e5%b8%82%e5%bb%a3%e5%a0%b4%e5%b8%82%e6%b0%91%e8%81%9a%e9%9b%86%e9%ab%98%e6%ad%8c-%e4%b8%ad%e5%b9%b4%e7%94%b7%e5%a5%b3%e6%8c%81%e9%95%b7%e5%88%80%e9%90%b5%e9%80%9a%e5%a8%81%e5%9a%87

珍珠宮

SandyKL 發表於 19-9-16 11:38
北角係邊個去踩場先?你唔譴責班暴徒,而去話班街坊蛇鼠一窩?

老鼠?米奇老鼠?

踩場?你有冇睇清楚新聞呀?遢還是又選擇性睇新聞呀?
青年人唔可以住炮台山,在炮台山站落車?

琥珀宮

Alex123 發表於 19-9-16 11:46
睇清楚啦!你啲同路人呀?你又是否暴徒一分子呀?

【逃犯條例】新城市廣場市民聚集高歌 中年男女持長刀 ...

又係一邊鏡頭,唔知果對夫婦對面,即攝錄者左右後邊聚集咗幾多人呢?班人之前又對佢兩個做過啲咩呢?

幾百幾千個暴徒拎哂武器,你平行睇唔到,網上睇呢啲就話係暴徒,果然不割蓆、不譴責、不篤灰,阿文宣,你果然係爬山兄弟好幫手

珍珠宮

SandyKL 發表於 19-9-16 11:54
又係一邊鏡頭,唔知果對夫婦對面,即攝錄者左右後邊聚集咗幾多人呢?班人之前又對佢兩個做過啲咩呢?

幾百 ...

人多就是有問題的一方?你是什麼理論及邏輯?你睇清楚什麼暴徒手揸鉄通及利刀?
問你這一單事件,又拉去講其他事件。
始終不肯承認自己也是暴徒的一分子。你唯一是可以蛇鼠一窩先唔拉咋。還好意思講什麼法律及授權。講完自己唔知醜先好笑。

首頁

尾頁

跳至