時政擂台

跳至

首頁
23456...9

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

伯爵府

lamlamabc 發表於 19-9-15 13:05
冇警察又比人鬧,昨天淘大咁大事件,警察入去執法又唔比,昨晚重有所謂的市民又圍管理員,真是佢地班曱甴 ...

其實淘大管理署真係好慘
有暴力衝突都要出防暴唔係普通軍裝啦
啲所謂居民又expect商場保安可以點控制場面
唔比警察入去執法死人都似啦
一個星期六仲要搞到d商戶拉閘無得做生意
係圍都圍嗰班挑起事端的黑衣人先啦

大宅

dearmm 發表於 19-9-15 12:33
721元朗味無警察囉

721冇警察都係因為你班曱甴狂打 999 令到真正有需要既市民打唔入

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

有朋友上次出cwb MTR 見到大批黑衣人,即時抑鬱症復發,去去睇 Psychiatry

琥珀宮

畀面勳章

baby7 發表於 19-9-15 13:17
其實淘大管理署真係好慘
有暴力衝突都要出防暴唔係普通軍裝啦
啲所謂居民又expect商場保安可以點控制場面

有市民報警,商場根本無權唔俾警察入去執法

子爵府

2024年龍年勳章

而家放假都要諗過邊到安全,冇黑衣人既地方先敢去,去時又怕突然佢地發癲圍邊個商場,封邊條路,帶住小朋友要點走,仲慘過搭飛機住酒店要諗定逃生路線

男爵府

littlesister 發表於 19-9-15 13:24
有朋友上次出cwb MTR 見到大批黑衣人,即時抑鬱症復發,去去睇 Psychiatry
...

take care 現在很多事情會讓人憤怒和情緒不安。大家都要自我調節。我已經不再看直播了

公爵府

2024年龍年勳章

happytabo 發表於 19-9-15 13:31
而家放假都要諗過邊到安全,冇黑衣人既地方先敢去,去時又怕突然佢地發癲圍邊個商場,封邊條路,帶住小朋友 ...

無錯,黑色恐怖
六、日要留意交通,上次係圖書館溫書,之後有廣播叫人離開,自由係由黑衣人控制,死未?

大宅

banbanmm 發表於 19-9-15 13:06

你有睇立場直播呵?林卓廷係咁對住人話:夠膽呀?你呀夠膽 ...

仲有果條花柳江呀!嚟接人走,俾人爆江又扮嘢話唔敢報警

男爵府

小天使 發表於 19-9-15 12:36
721無警察,但又議員攪事lo。夜麻麻入元朗

唔係住元朗,但拉大隊入元朗

琥珀宮

畀面勳章

eleven123 發表於 19-9-15 13:35
take care 現在很多事情會讓人憤怒和情緒不安。大家都要自我調節。我已經不再看直播了
...

一個人病發,成家都受牽連,呢班恐怖份子想禍害香港到幾時

琥珀宮

畀面勳章

SANDY118 發表於 19-9-15 13:40
仲有果條花柳江呀!嚟接人走,俾人爆江又扮嘢話唔敢報警

其實好懷疑佢係咪真受傷,照理應豬頭咁好多日,佢咁快就無事一樣,係咪在TVB 借左道具?

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

721元朗味無警察囉

721有班仲衰過黑社既市民、林三白入去搞事!撩人打交,但又打輸左!好冇品咁去唱人!之前仲有人绸上召集左一班狗賊打爆999!造成一個冇警察嘅畫面!再揾D老麥老母出黎演場舞台劇式的戱!老母被人踢爆就潛水! 呢單野舖黎掩飾 衝擊中聯辦班死暴徒既暴行!唔知嘅真笨蛋!死蠢!不停721!記住「721暴徒衝擊中聯辦!」
死暴徒一定被警察拉曬嫁!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

子爵府

回覆樓主:

曱甴無性,老人家照拳打腳踢,狼起黎小朋友都照打,依家驚黑衣多過黑社會

大宅

尋日等車搭車,班黑衫人塞住哂隔離商場、天橋係度起哄、發顛叫囂,我見住三個成年女士,我估計係三母女,其中一個年長少少四五十歲,講:佢地有無搞錯,搞住哂人地正常生活!跟住佢旁邊兩個即刻禁實佢好緊張細細聲咁話:殊!!!唔好講喇唔好講喇!一陣畀人打你呀!

好可悲,香港有言論自由?點解得班黑衫人、暴徒、支持暴徒既人先有,我地班一等良民就無?

班人成日話怕警察,解散警隊,點呀?靠身體虛弱學生會會長去執法?靠班放火勇武派去執法?定靠一班完全容不下其他聲音影下佢地都畀佢地打既‘市民’執法好?

伯爵府

721元朗味無警察囉

721黑衣人拉隊入元朗搞白衣人,白衣人還擊,兩幫人打鬥,黑衣人打輸就賴警察遲來,幾無恥!

珍珠宮

親子王國15週年勳章

花花姐 發表於 19-9-15 13:13
唔明d曱甴咁鐘意,點解唔移民去美國英國呢,果邊d曱甴屋又大又靚,留喺香港,只會比人噴殺蟲水,等消滅
...

係囉
真係唔明白
成日去美國佬英國佬門口跪求人地都唔要,
睇怕要自焚先有用

男爵府

yumui61 發表於 19-9-15 13:58
係囉
真係唔明白
成日去美國佬英國佬門口跪求人地都唔要,

去到又唔整爛下人地啲cctv
又噴下野燒下野啦嘛,死物黎

人地唔回應喎,咁點好?

大宅

banbanmm 發表於 19-9-15 12:40
上星期去完美國領事館喺中環放火,今日 同一帶都係高危區,大家小心。

暴徒未路

珍珠宮

721元朗味無警察囉

吾好成日無限loop 721啦,有無新野姐?相反你班同伴日日周街打人,周街破壞放火時都無警察在埸。

首頁
23456...9

尾頁

跳至