自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日我和小朋友去一間電氣道的文具店(怡x文具),個間店有文具,又有玩具買的,
我一行入門口,店長就問
店長:你搵咩?
我下意識答:睇下先
其實我要買粉彩比我小朋友返學用
我小朋友想攞起鉛筆芯買,店長就立刻走去我的小朋友身邊,
大大聲:睇野就唔好掂!
我聽到真的很奇怪,
我立刻叫小朋友走,
我諗佢咁樣的態度,間舖好快摺,
請各位媽媽唔想受氣,就小心這間店的奇怪規則,或者店主可改為網店,咁所有人都唔會掂到你的貨!

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

回覆樓主:

咁都得

伯爵府

可能受暴徒影響生意少咗 心情低落

男爵府

佢又知人地唔係買,唔掂件野點拎起 唔拎起又點買,一係我睇中咗叫佢幫我拎
定係要人有目標入去,唔準諗 直接拎起件野 然後比錢

大宅

原來有前科
https://www.google.com/search?cl ... Rr7wP_uqOsAU&q=怡華文具&oq=怡華文具&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.3..35i39j0i30l2.2782.5520..6834...0.0..0.166.595.4j2......0....1.........33i160.ADf2_S97ol8#lkt=LocalPoiReviews&trex=m_t:lcl_akp,rc_f:nav,rc_ludocids:13454121370978599906,rc_q:%25E6%2580%25A1%25E8%258F%25AF%25E6%2596%2587%25E5%2585%25B7%25E7%25B2%25BE%25E5%2593%2581%25E5%25BA%2597,ru_q:%25E6%2580%25A1%25E8%258F%25AF%25E6%2596%2587%25E5%2585%25B7%25E7%25B2%25BE%25E5%2593%2581%25E5%25BA%2597
👆
態度極差😡
食完野經過,阿女要買藍筆,順道入呢間「怡華文具精品店」睇下, (價錢已經偏貴)
我地只係行左入間鋪門口位, 擺藍筆位置,
阿女一拎起枝筆, 兩秒咋, 個男人大聲話:「小朋友唔好拎D 筆黎玩」 !
好變態, 只係拎起, 開都冇開過! 已經態度咁差!
我立即走, 個男人一路啤住我, 想殺我咁, 痴線 !
我問佢做咩望住我, 佢話:「睇下你有冇偷野」 。 癲架, 點解可以咁燥底!

識佢既人請勸勸佢,咁樣生活唔會開心!
有小朋友既人唔好入呢間野,佢好憎小朋友!

大宅

小源 發表於 19-9-15 22:26

咁樣就更加唔可以咁樣啦!佢賣文具和玩具,係做小朋友生意,咁惡,生意咪仲少😡

wcpcelia    發表於 19-9-16 10:55

男爵府

lilyhung18 發表於 19-9-15 20:47
今日我和小朋友去一間電氣道的文具店(怡x文具),個間店有文具,又有玩具買的,
我一行入門口,店長就問
店 ...

佢呢間嘢係咁架喇,如果我唔係趕買文具都唔會幫趁,佢都唔平。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

舊式文具店...自己生意好多都係咁..

屋村更加係..

大宅

我一行入門口,店長就問
店 ...

我知邊間呀, 佢應係老闆個仔, 依幾年比左個仔做, 我都好怕入去買野, 一入個佢就問要乜, 之後話我知擺係邊, 所以我次次快快手買完就走, 吾敢睇其他野

大宅

我一行入門口,店長就問
店 ...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

去中南啦
任睇任摸

侯爵府

rsbaby 發表於 19-9-16 12:11
我知邊間呀, 佢應係老闆個仔, 依幾年比左個仔做, 我都好怕入去買野, 一入個佢就問要乜, 之後話我知擺係邊, ...

佢態度咁差,點解你仲要幫襯佢?價錢平啲?

大宅

MKma 發表於 19-9-16 13:20
佢態度咁差,點解你仲要幫襯佢?價錢平啲?

貪方便咋, 幾年夾埋都係幫趁2-3次, 每次10蚊8蚊
其實我都吾明間鋪點解可以捱得住

男爵府

係咪個鋪面好舊式嗰間?記得有一次我去過膠,只不過係五張好細嘅卡仔,收咗我$100.....個戴眼鏡嘅男人態度都係麻麻,我話過以後唔會幫襯

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

水晶宮

我一行入門口,店長就問
店 ...

趕客,快d執咗間舖啦,費事佢咁傷身呀

伯爵府

俾我會話番佢:咁既服務態度唔該反醒下!唔係聽執笠!

珍珠宮

小源 發表於 19-9-15 22:26

肯定係啦,天氣差都慣佢地事㗎嘛~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

咁嘅態度,一蚊都唔好幫襯佢!

首頁

尾頁

跳至