自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bethebella 發表於 19-9-17 10:59
好多小店都驚死人偷野咁

但佢地又開做細路仔生意嘅舖

侯爵府

小倩 發表於 19-9-16 22:09

舊中南喺西洋菜街近家樂商場
THANK YOU, 原來油麻地個間搬左去窩打老道

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

tung0409 發表於 19-9-17 15:16
THANK YOU, 原來油麻地個間搬左去窩打老道

係彌敦道
過咗窩打老道未到永星里

男爵府

我都有遇過咁嘅遭遇,只係拎起支筆摸一摸佢就話:小朋友唔好玩,放低!真係有冇搞錯,即刻帶個女走!已後唔會幫襯!

男爵府

lilyhung18 發表於 19-9-15 20:47
今日我和小朋友去一間電氣道的文具店(怡x文具),個間店有文具,又有玩具買的,
我一行入門口,店長就問
店 ...

呢間野,不嬲都係咁!(由上一代到依家)
可能鋪頭細、我習慣一入去,就問佢,某種物品,放係邊。跟住佢會叫我去邊到搵。

我多數趕住用,趕住買。我又真係習慣左。
不過,價錢係貴d,勝在方便。

男爵府

呢間一入門口就有 CCTV 影住,可能多小偷光顧。行出電車路有間中南文具,買得舒服D。

珍珠宮

回覆樓主:

呢間有一男一女睇鋪,女的態度還正常,男的如其他JM所講,每次入去就問買咩?

男爵府

開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

小源 發表於 19-9-15 22:26
可能受暴徒影響生意少咗 心情低落

暴徒?

男爵府

開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

不過我都好驚行行遇見依啲職員,睇下都唔俾!咪開門啦

子爵府

小倩 發表於 19-9-16 12:19
去中南啦
任睇任摸

中南大老細好好人,又老實,細細個讀書就幫襯到大個都仲會去果度買野

翡翠宮

牛年勳章

莫失莫忘 發表於 19-9-17 09:08
中南剛剛8月係荃灣開左一間一萬尺既鋪,可以去睇下

荃灣邊度?我好鍾意行文具鋪

翡翠宮

牛年勳章

可能自己生意,自己鋪位(買左),兇下細路鬧下人當過日晨,個老闆應該心理有問題

大宅

tung0409 發表於 19-9-16 21:47
以前係油麻地旺角返中學,好喜歡行中南,依家冇左好耐了,請教邊度仲有中南?
...

荃灣近唔近你,荃灣開左一間全新,唔記得4層定5層

子爵府

C.Humphrey 發表於 19-9-28 22:52
荃灣邊度?我好鍾意行文具鋪

中南廣場 新界荃灣店

地址:荃灣沙咀道289號地下至2樓

電話:2560-2220

營業時間:10am – 10pm

https://www.weekendhk.com/980674/lifestyle/weekend-leisure/%e6%96%87%e5%85%b7%e5%ba%97-%e4%b8%ad%e5%8d%97%e5%bb%a3%e5%a0%b4-%e8%8d%83%e7%81%a3-%e9%96%8b%e6%a5%ad%e5%84%aa%e6%83%a0-%e7%8d%a8%e5%ae%b6%e9%99%90%e9%87%8f%e6%96%87%e5%85%b7/17/

翡翠宮

牛年勳章

莫失莫忘 發表於 19-9-28 23:35
中南廣場 新界荃灣店地址:荃灣沙咀道289號地下至2樓電話:2560-2220營業時間:10am – 10pmhttps://www. ...

thx 好大好靚

首頁

尾頁

跳至