自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

不可奉告 發表於 19-9-17 21:34
仲有個排球女仔急要肝係O+ 血, 我就響閒時捐血時,姑娘講我係O型血,兩者又相同不?

我向來touchwood身 ...

好可惜已話個女仔已出現腦水腫,已經不適合做手術

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

不可奉告 發表於 19-9-17 21:28
JM可share連燈講自私媽條link嚟比我地睇吓得嘛?

https://lihkg.com/thread/1573429/page/1

伯爵府

回覆樓主:

子爵府

不可奉告 發表於 19-9-17 21:34
仲有個排球女仔急要肝係O+ 血, 我就響閒時捐血時,姑娘講我係O型血,兩者又相同不?

我向來touchwood身 ...

相同,如果有心,可以聯絡醫院/ 家人

咁佢地會再進一步檢查

大宅

二世龜 發表於 19-9-17 23:04
相同,如果有心,可以聯絡醫院/ 家人

咁佢地會再進一步檢查

昨天早上打過去QE問, 覆我, 病人現時情況完全不宜接受任何手術, 所以手術call及檢查call 都已全部cut晒; 我最唔開心係見到連燈啲人狂鬧個肝病危病人,讀到中6 輟學,正蒲精mk女, 她父母唔識教女, 她父母跟本冇心幫自己女【不可能父母活肝不可能救不到自己女兒】。

伯爵府

不可奉告 發表於 19-9-19 20:25
昨天早上打過去QE問, 覆我, 病人現時情況完全不宜接受任何手術, 所以手術call及檢查call 都已全部cut晒 ...
連登不嬲口賤出名,好多又矮又廢宅男

子爵府

昨天早上打過去QE問, 覆我, 病人現時情況完全不宜接受任何手術, 所以手術call及檢查call 都已全部cut晒 ...

算啦,依個世界咩人都有

幫人既野,衡量過,幫到就幫,幫唔到都無法

子爵府

就算佢係過住唔好,都唔應該甘講
三唔識七,冇必要犯口孽

大宅

小源 發表於 19-9-19 20:37
連登不嬲口賤出名,好多又矮又廢宅男

咪就係, 仲每言每語都講到係咪幫咗個女仔, 對方係咪每晚都服侍返佢地開心先, 搞乜錯, 佢地x蟲上腦咩??

大宅

nerolibaby 發表於 19-9-19 21:15
就算佢係過住唔好,都唔應該甘講
三唔識七,冇必要犯口孽

絕對認同, 平時三九唔識七都每當夠期就趁星期六放假走去捐血比陌生病人啦。

聽捐血職員笑稱, O型血正一大慈善家

大宅

回覆樓主:

剛剛睇東張, 呢個女仔奇積自己清醒, 由icu轉返去普通病房, 感謝主~~~~

子爵府

不可奉告 發表於 19-9-24 19:40
剛剛睇東張, 呢個女仔奇積自己清醒, 由icu轉返去普通病房, 感謝主~~~~ ...

好感動
亦好開心冇打某登詛咒得逞

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

不可奉告 發表於 19-9-24 19:40
剛剛睇東張, 呢個女仔奇積自己清醒, 由icu轉返去普通病房, 感謝主~~~~ ...

咁就好極喇
放下自在

大宅

nerolibaby 發表於 19-9-24 19:48
好感動
亦好開心冇打某登詛咒得逞

節目訪問她爸爸講, 醫生已經將女仔全部停晒藥3日, 佢爸直程準備幫她女準備埋身後事; 聽到呢度連我C6 絕少講嘢都爆咗句, 到底當日醫護係咪斷錯症,咁兒戲都得??

首頁

尾頁

跳至