潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

網友最近係Carousxxx 網買個Hermes P18 Epsom皮織布,遇到賤人,比真單但係個袋係假架,大家要小心,買袋真係要揾相熟代購或舖頭.
我之前五月識左一班大家都係仲意買H袋的朋友,岩岩係佢地個group chat度講返,原來有個網友係網上拍賣網買個P18 遇到一個女人係天水圍/元朗交收,成個手袋超A 全套齊合,塵袋,packing, 正單,個女人三十歲左右,好瘦的,五尺二,自稱話住天盛苑,話周圍遊行,唔去太遠交收,結果約左天水圍西鐵站交收,佢地$27000。

出來交收時,網友見個袋好似感覺怪怪地,個stamp D好似同排數字英文字唔平排,話一齊坐的士出元朗驗袋,個女人話有齊正本單都有假咩,仲話廢事走來走去,又話個網友係咪未買過H袋唔識,跟住網友話個袋好似假假地,個女人即時發爛話個買家浪費佢時間,話最多減二千,$25000叫佢取CASH交收,過銀行戶口都話唔好,個網友唔係第一次買H袋架,跟住最後都交收左,個網友出去屯門V City驗下個袋,真係假架,個網友即時打返電話比佢話驗左係假,唔退錢就報警,纏繞左五個鐘個賤人先出返天水圍取返個袋,比返現金佢,仲要網友即時入返銀行,怕有假$500。

因見無人係度post過,係度講聲,等大家都要小心.

網友話個女人電話有2個架,出交收一個,當退錢出來用另一個電話打比佢的。

Remarks: 網友話個女人當時仲帶住佢Carousxxx賣緊對CC耳環和賣緊個Celine Belt Bag出來,即係邊用邊賣.

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

多謝提醒!我都試過中招,個袋仲要二手店check過報到價,因為依家D超AA貨真係好真,以後唔敢再買二手/resell/代購。

ada0707    發表於 19-9-16 09:46
wcpcelia    發表於 19-9-16 09:17

伯爵府

jamjam1005 發表於 19-9-15 23:44
多謝提醒!我都試過中招,個袋仲要二手店check過報到價,因為依家D超AA貨真係好真,以後唔敢再買二手/resel ...

咁你最近有無追返錢呀?小心呀

我見無人係度講這個Carousxxx呃人賣家,當我多口,因為賤人好倡狂,所以出post講下,免得再有人中招

不過我講這單,剛有人pm話我知原來有個fb group post早前都過出來話有客差點同佢交收

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

Push

複式洋房

RL5859 發表於 19-9-15 22:53
題外話 想加入呢個group chat
我都想

大宅

RL5859 發表於 19-9-15 22:53
題外話 想加入呢個group chat

Wanna to join x 3

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主

個賣家肯退錢都算好彩

大宅

2019勳章

子恩 發表於 19-9-16 01:30
Wanna to join x 3

Want to join x4

大宅

可以加我入group 嗎?

伯爵府

glorialai123123 發表於 19-9-16 01:26
我都想

唔好意思呀,其實果個group係我同事join左先,佢知我想買Hermes果樣野所以叫我join, 入面group 主通知我們,加上我同事本身識左果度一些member 佢地私下開左個whatsapp group加埋我入去咋

我唔知這post可否放個group名,怕比人冊post

因為我想係這里分享這件賣假袋配真單咋

天珠殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

謝謝提醒

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

open name

男爵府

2019勳章

almat 發表於 19-9-16 07:29
唔好意思呀,其實果個group係我同事join左先,佢知我想買Hermes果樣野所以叫我join, 入面group 主通知我們 ...

可唔可以話埋個谷名我知

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

jamjam1005 發表於 19-9-15 23:44
多謝提醒!我都試過中招,個袋仲要二手店check過報到價,因為依家D超AA貨真係好真,以後唔敢再買二手/resel ...

邊間二手店咁唔專業呀?

大宅

Racmom 發表於 19-9-16 10:28
邊間二手店咁唔專業呀?

我都想知邊間
Lilypie Baby Ticker

大宅

almat 發表於 19-9-15 23:46
咁你最近有無追返錢呀?小心呀

我見無人係度講這個Carousxxx呃人賣家,當我多口,因為賤人好倡狂,所以出 ...

當然無得追,自己蝕咗。

騙子真係好多,我都遇過不止一次,有D真係好眉好貌,無樣睇。

伯爵府

Racmom 發表於 19-9-16 10:28
邊間二手店咁唔專業呀?

邊間?

伯爵府

jamjam1005 發表於 19-9-16 11:58
當然無得追,自己蝕咗。

騙子真係好多,我都遇過不止一次,有D真係好眉好貌,無樣睇。

你應該報警呀,唔可以由佢,咁佢就可以再呃人了

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊