時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

呢排好多人講移民,但唔係人人有資格,同一班朋友傾開,一個朋友四十中,無錢無學歴無一技之長都話想走,其實有無國家肯接收呢類人?

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-9-16 13:25

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

OKC 發表於 19-9-16 07:43
呢排好多人講移民,但唔係人人有資格,同一班朋友傾開,一個朋友四十中,無錢無學歴無一技之長都話想走,其 ...

去做犯法事, 然後大事宣揚你有幾愛港 ( 講到自己係為民主而戰 ) , 傳媒留意到你, 就有機會移民

曲: 我一定唔做犯法嘅事。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大米愛老鼠    發表於 19-9-16 15:56

男爵府

呢排好多人講移民,但唔係人人有資格,同一班朋友傾開,一個朋友四十中,無錢無學歴無一技之長都話想走,其 ...

這99%的JM會叫移居大灣區(雖然香港也是大灣區一部份)
或者留番在香港,99.5%的人話香港是我家,走?應該係"暴徒"走才是…………

"暴徒"應去英美加澳,因可申請疪護!
所以,你揾錯地方啦!或叫你d朋友做"暴徒", 大把外國勢力收容佢地!

男爵府

去中山也不錯……
這讚到天上有、地下無

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

super_aries 發表於 19-9-16 07:56
這99%的JM會叫移居大灣區(雖然香港也是大灣區一部份)
或者留番在香港,99.5%的人話香港是我家,走?應該 ...

我同老婆從來不會去想著移民,昨晚一家人食飯看著爆動新聞, 我先講.......

如果香港真係亂落去, 又冇中央背後支持(好彩有, 不似烏克蘭,敘利亞) ,我會先把他們安排好在國內生活,在深圳/廣州(即大灣區), 自己留在香港,有咩事就立刻逃亡走人~

說到底,其實最好就是香港, 班人為什麼要破壞我們的美好家園 ~

大米愛老鼠    發表於 19-9-16 15:58
emt1314    發表於 19-9-16 11:54

男爵府

super_aries 發表於 19-9-16 08:02
去中山也不錯……
這讚到天上有、地下無

想真又係,無理由因"暴徒"而走,一定要在香港共存亡!

走……叫d暴徒走……

複式洋房

大力大力 發表於 19-9-16 08:07

我同老婆從來不會去想著移民,昨晚一家人食飯看著爆動新聞 ...

你咁多樓收租點會移民呀

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

小魔怪M 發表於 19-9-16 08:12
你咁多樓收租點會移民呀

如果比班曱甴搞到民不聊生, 香港變成廢墟,到時就唔走都唔得~

-

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

複式洋房

大力大力 發表於 19-9-16 08:46
如果比班曱甴搞到民不聊生, 香港變成廢墟,到時就唔走都唔得~

邊到黎架??
起碼攪左三個月都冇事,好過冇比人攪到自己傾斜

大宅

回覆樓主:

資格:有良民證
守法、冇參加暴動、冇非法集結、冇毆打市民 、冇襲警……

子爵府

2019新春慶豚圓

KK20010609 發表於 19-9-16 07:53
去做犯法事, 然後大事宣揚你有幾愛港 ( 講到自己係為民主而戰 ) , 傳媒留意到你, 就有機會移民

曲: ...

學黃x仰,搞完事走佬,得咗

別墅

回覆樓主:

好似佔中班人咁,畀政府告,去德國話政治迫害,咪唔洗錢移民啦。
坦白講,無錢係邊都係慘,仲要低學歷,英文又唔掂 你係外國政府,會唔會收留呢班人呀?無錢無學歷無技術喎

大宅

大力大力 發表於 19-9-16 08:07

我同老婆從來不會去想著移民,昨晚一家人食飯看著爆動新聞 ...

歷史告訴我們當警權過大,貪污會伴隨發生,高興聽到你有回國內打算,國內好需要你呢類人材。

禁止發言

大宅

ck609 發表於 19-9-16 12:21
回覆 Forgetmenot999 的帖子

你以為國內人材少 ? 清華, 北大, 復旦, ......人材少 ? 你仔女入到先算啦 ! ...

所以我咪讚大力大力係一個人材囉!我又唔係讚自己,都唔知你嘈乜!我仔女有外地居留權,無咁嘅福氣去國內讀,真係可惜

男爵府

Forgetmenot999 發表於 19-9-16 12:17
歷史告訴我們當警權過大,貪污會伴隨發生,高興聽到你有回國內打算,國內好需要你呢類人材。
...

歴史夠講過好多地方用民主豉油推翻左一個政權之後,換來既係更差既民生啦,選擇性失明

子爵府

四十中百無
我都想知有乜國家肯要

大宅

RT 發表於 19-9-16 12:35
歴史夠講過好多地方用民主豉油推翻左一個政權之後,換來既係更差既民生啦,選擇性失明
...

歷史告訴我地推翻左一個政權亦有唔少係好例子嘅!你睇德國、東歐⋯唔行落去點知呢?

珍珠宮

我朋友話將小朋友去外國讀書,拎夠分全家移民

侯爵府

iamlazy 發表於 19-9-16 12:51
我朋友話將小朋友去外國讀書,拎夠分全家移民

邊有咁易
你朋友係咪俾啲無良升學顧問老點?
真係美麗的誤會

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊