時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

summerDDa 發表於 19-9-16 17:41
加上當時的幾條聲明條例!亦是公認的不平等條約!只是這歷史去到呢代已被遺忘。
...

講到尾,英國都只係賊,趁火打劫,就唔好成日扮blue blood. 但今時不同往日,已經拋離英國好遠,英國依加只係美國養既一條跟尾狗咋!

如果美國有本事既,一早派兵黎香港打警察啦!咪又係得把口吹住先囉,特朗普既招數來來去去就係2個字“靠嚇”,係啲小朋友先信佢可以介入,可以介入就介入左19幾年啦!
別忘記1997回歸到今日已經起過20年,講左20年都介入唔到既?
依啲咪政客囉!

伯爵府

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wylerC9 發表於 19-9-16 15:47
你叫佢點答你, 明明自己父母都係中國人, 但又歧視大陸人, 而自己又手持中華人民共和國行頭的身份證, 飲 ...

佢父母可能係越南難民都唔定

大宅

露比EE 發表於 19-9-16 17:55
講到尾,英國都只係賊,趁火打劫,就唔好成日扮blue blood. 但今時不同往日,已經拋離英國好遠,英國依加 ...

其實這個年代、尤其政治、他們也是利字行頭!尤其、美國、中國、兩大國都不會、亦不想打仗!只有窮的國家才會!因當兩者實力相當的時候是沒有必赢的一方!所以兩國政治之爭、只會直接影響民生!但中國出招吾夠辣是因為他們真正想過民生、而米國佬視民生為棋子、真的不明白點解還有D低水平的人去支持一D打壓民生的領袖(民生不是民主、請沒智慧者看清楚)。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

至愛朱古力 發表於 19-9-16 14:06
一個二個假到爆,梗係喇,全部都係大陸落黎既大陸哩!

你係香港原居民?定屋企有香港原居民?
如果兩樣都無,咁你都係大陸哩喎

你了解下香港嘅歷史先

從未適應這份工

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

露比EE 發表於 19-9-16 13:26
香港係中國既一部份,特別係今次事件,更令人知道有家有國既重要!

x 2

如果今次不是有中國在後盾,香港一早淪陷了, 成為美國的附庸國~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

至愛朱古力 發表於 19-9-16 14:06
一個二個假到爆,梗係喇,全部都係大陸落黎既大陸哩!

你唔係大陸同你父母祖輩唔係大陸來,唔同係原居民?如果係原居民你的祖輩在香港租比英國時就係中國人。
假如唔係原居民就係南亞或者越南人,咁你就一樣唔係中國人

首頁

尾頁

跳至