時政擂台

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

地鐵鬼,抵死

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

DaddyKing 發表於 19-9-16 16:19
回覆 starcatcat 的帖子

1. 721後,大家都會驚着黑衫出街, 點解? 因為警察包庇班黑社會打人

咁你咁叻,你唔出來保護普通市民
為何任由普通市民受到傷害

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

1. 721後,大家都會驚着黑衫出街, 點解? 因為警察包庇班黑社會打人
有 我的自由絕對有被剝削,我沒有了做交通的的權利,暴徒話唔準開車就唔準開車,我入地鐵站要被暴徒呼呼喝喝,一不小心就會被暴徒粗口問候。我沒有了行街的權利,我喜歡逛的商場被他們霸佔搞事,我連讀書的權利都沒有了,暴徒侵入校園,如果被知道政見不同,分分鐘引來老師同學大報復。甚至我沒有了唱歌的權利,唱錯歌會被暴打,更加沒有了自我介紹的權利,我要自我介紹是哪裡人,可能命也沒了,最重要,我沒有了新聞自由的權利,全部的媒體已經被暴徒掌控,國際的平台被暴徒裏應外合刪除我想看的真相,而我求救的聲音發不出去!

hihi21    發表於 19-9-16 17:53

男爵府

1. 又 loop 721, 黑衫人唔走入去挑機,邊個會打人呀,黑衫人出手先架,搵水喉射人呀

2. 你要上大陸比人查手機,關係香港自唔自由乜事呀,唔只大陸呀,澳洲都揸手機,咁唔通澳洲又剝削香港自由

3. 基本法咪係中國付予港人架囉,以前英國人有冇比你呀? 只係泛民傾唔埋欄

4. 議員選到已入了議會,係佢哋自己低B先比人DQ 咋,好好地讀段誓詞都做唔到,仲旨意佢地做到乜嘢

5. 你 sure 係膠刀?有冇 fact check?

大宅

Maryyy 發表於 19-9-16 15:39
其實唔怪得哂班細路,
佢地其實比我地既政府逼到冇哂希望,
仲要之前係其他地區,真係有激進藍絲會斬班細路,

再講一百次,始作俑者都係班犯畜做成

子爵府

2019新春慶豚圓

DaddyKing 發表於 19-9-16 16:25
回覆 siutsunboy 的帖子

咁你點解釋警察包庇721班黑社會打地鐵站無辜既人

我解釋唔到,因為呢個係你個人觀點,我不認同

我都好想有人解釋黑議員,黑記包庇黑社會暴徒打多處無辜市民,警察拉人法官放人,話自己唔贊成暴力嘅市民又支持暴徒一切?

別墅

DaddyKing 發表於 19-9-16 16:23
回覆 Lee123456789 的帖子

點解可以咁冷血? 大家可能係朋友,可能係隔離鄰居,可能係同事
咁你見到昨天藍衣被打到似死仲要鞭屍有無惻隱之心?我的同情心全部用在被欺凌的市民身上了。

翡翠宮

回覆樓主:

別墅

我的自由絕對有被剝削,我沒有了交通的的權利,暴徒話唔準開車就唔準開車,我入地鐵站要被暴徒呼呼喝喝,一不小心就會被暴徒粗口問候。
我沒有了行街的權利,我喜歡逛的商場被他們霸佔搞事。
我連讀書的權利都沒有了,暴徒侵入校園,如果被知道政見不同,分分鐘引來老師同學大報復。
甚至我沒有了唱歌的權利,唱錯歌會被暴打。
更加沒有了自我介紹的權利,我要自我介紹是哪裡人,可能命也沒了。
最重要,我沒有了新聞自由的權利,全部的媒體已經被暴徒掌控,國際的平台被暴徒裏應外合刪除我想看的真相,而我求救的聲音發不出去!

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

maomaofafa 發表於 19-9-16 14:35
轉:
今天早上六點五十分,黃大仙地鐵站外有藍絲兩夫妻清理流濃場,有曱甴大駡他們,期間用腳踢了藍絲 太太 ...

伯爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 BK Milk勳章

ShoZhi 發表於 19-9-16 15:54
回覆 Maryyy 的帖子

同意

包容?!咁上你屋企破壞搗亂試咯
學歷大曬?仔大曬?咁既歪理都得

伯爵府

Maryyy 發表於 19-9-16 15:39
其實唔怪得哂班細路,
佢地其實比我地既政府逼到冇哂希望,
仲要之前係其他地區,真係有激進藍絲會斬班細路,

又一爛鬼慈母

大宅

暴徒都今日都仲可以從隨處破壞或放火,我唔覺無自由囉。

大宅

回覆樓主:

黑衣曱甴已經攪到全港人震怒,天怒人怨,就算呢一刻有曱甴被打死係我面前,我諗我都唔會同情佢

大宅

DaddyKing 發表於 19-9-16 16:23
回覆 Lee123456789 的帖子

點解可以咁冷血? 大家可能係朋友,可能係隔離鄰居,可能係同事

咁以你嘅包容同有測人之心,點睇瞓係地下嘅人?

伯爵府

Maryyy 發表於 19-9-16 15:45
回覆 siutsunboy 的帖子

暴力唔係一日出黎既,大家一開始都係和平理性,

第一日係咪612,你冇睇直播?真係手無吋鐵、are u kidding
仲有、時政版大部分jm由第一日開始閙到今日、割咩蓆……閙下又肉痛??

大宅

cs2007 發表於 19-9-16 14:58
樓主自己重新演繹?

樓主描述好精彩

伯爵府

回覆樓主:

港鐵應該都係黃人暴徒既基地 最可憐都係唔撐暴徒既職員
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

其實我地個個人都唔係石頭爆咖。。。我地都係由細路一步一步上,但我地都知要守法而警察係要黎執法。。。
最唔明細個d呀媽成日話曳就搵警察黎拉你,癲咖咩。。。警察咁得閒拉你咩。。。
唔敢著黑衫係怕影衰自己變成同一黨。。。
DQ仲好笑,不如問下其他國家丫。。。美國會唔會搵is做內閣?

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

天網灰灰

首頁
23456...7

尾頁

跳至